Foto: ELVIRA LAGERSTRÖM DYRSSENFoto: ELVIRA LAGERSTRÖM DYRSSEN
 Foto: ELVIRA LAGERSTRÖM DYRSSEN
Foto: Colourbox/genreFoto: Colourbox/genre
 Foto: Colourbox/genre

Hästar hittades döda på gård

Publicerad

Länsstyrelsen överväger att fatta ett beslut om djurförbud efter att sex hästar hittats döda.

Hästarna hittades på en gård i Skåne. 

Sex hästar har hittats döda på en gård i Skåne.

Länsstyrelsen fick ett tips om att döda djur fanns på gården, och när inspektion gjordes hittades minst sex mer eller mindre ruttna kadaver samt flera levande men magra och misskötta hästar, skriver nyhetssajten 24 Kristianstad.

– Det är ett av de värsta ärendena jag har varit med om, med så många döda och flera levande djur. Det är ovanligt att det är så många, säger Jenny Persson, handläggare på Länsstyrelsen i Skåne, till sajten.

Hästarna omhändertogs genast och ägaren har några dagar på sig att komma med ett yttrande.

Polisen har upprättat en anmälan om djurplågeri och Länsstyrelsen överväger att fatta beslut om djurförbud.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag