Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hasse ”Kvinnaböske”: Vi är inte lika arga som GW

Mindre än en tredjedel av utlovade vaccinen har nått Sverige
Hasse Andersson och hans fru Monica Forsberg hoppas snart bli vaccinerade.
Foto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILD / STELLA PICTURES/STELLAPICTURES STELLAPICTURES/

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson har drabbats hårt av pandemiåret. 

Från att ha rest land och rike runt till att nu ägna sig mestadels åt arbete med huset och trädgården. 

Det långa året har även fått Hasse att prioritera om sitt fortsatta turnerande.

– Det har gått så lång tid nu att det inte kommer gå tillbaks till hur det var förut. Jag kommer inte att fara land och rike runt längre. Jag kommer bara välja ut det jag tycker är allra roligast.

Hasse Andersson och hustrun Monica Forsbergs vardag är, likt de allra flesta just, präglad av mycket tid hemma. Något som han hoppas förändras när han blir vaccinerad.

– Vi väntar på vår vaccinering. Precis som GW. Men vi är inte lika arga som han är. Vi fattar att vi måste vänta på vår tur, säger Hasse Andersson.

Har du fått besked om när du ska bli vaccinerad?

– Nej, de har bara sagt slutet av mars någon gång. Det beror på, det kommer ju nya besked hela tiden. Men jag har fått besked om att jag inte ska få Astra Zenecas vaccin, utan jag och Monica ska få en annan sort eftersom vi är så gamla. 

Hasse Andersson hoppas kunna göra framträdanden på Norrviken till sommaren.
Foto: TOMAS LEPRINCE

”Rätt skönt att slippa”

Hasse Andersson har under året hunnit fundera på sina framtida framträdanden. Han har landat i att det får vara nog med de längre turnéerna och att han bara vill välja ut det som han tycker är allra roligast.

– Det känns rätt bra, jag är ju faktiskt 73 år gammal. Jag har ju märkt att jag tycker att det är rätt skönt att slippa resa land och rike runt. Vi var ju aldrig hemma, vi var ju alltid på vägarna Monica och jag. Det är faktiskt ganska skönt att leva ett vanligt liv också, säger Hasse.

Men att lägga av helt är inget alternativ för Hasse. Om restriktionerna släpps tillräckligt mycket, planerar Hasse flera spelningar till våren och sommaren.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

”Tycker om kontakt”

– Vi håller på att planera för att vi ska försöka komma i gång med det vi kallar Hasses trädgårdar på Norrvikens trädgårdar i Båstad. Går det riktigt bra så ska vi även försöka spela barnmusikal där i sommar.

Hasse önskar att pandemin snart är över så att hans och Monicas liv kan återgå till någorlunda normalt igen. Hasse påpekar att han är trött på isoleringen.

– Jag är ju en människa som tycker om kontakt. Jag har aldrig varit på ett sådant avstånd ifrån folk i hela mitt liv som jag varit det senaste året.


TV: Region Skåne rekommenderar distansundervisning vecka nio

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!