Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Haschlangarna har ett nytt vapen – drönare

Knarkkriget i Köpenhman trappas upp. Nu uppges knarklangarna använda sig av drönare för att hålla koll på polisens insatser. Bilden är tagen vid ett tidigare tillslag i Christiania.

Nu har haschlangarna i Köpenhamn börjat använda drönare som ett nytt vapen i det upptrappade knarkkriget. Det bekräftar Köpenhamnspolisens insatsstyrka Task Force Pusherstreet till Berlingske.

Kriget mellan Köpenhamnspolisen och stadens kriminella gäng har ytterligare trappats upp. Enligt Berlingske har gängen nu börjat använda sig av drönare för att skydda försäljningen av hasch i Christiania. Med hjälp av drönarna kan de övervaka polisens insatser.

– De organiserade kriminella börjat flyga med drönare. Vi antar att de gör det i ett försök att avslöja polisen insats på Christiania, säger Torben Svarrer, chef för Task Force Pusherstreet, till tidningen.

Drönare är obemannade små flygplan som bland annat används av USA för militära insatser. De finns numera även i mindre och billigare versioner som enkelt kan användas för övervakning, enligt nyhetsbyrån News Øresund.

Polisen förvånad

Ordföranden för det danska polisförbundet, Claus Oxfeldt, är förvånad över de kriminella gängens kreativitet. Han säger till Berlingske att han hoppas att polisen lyckas komma på ett minst lika kreativt motvapen.

– De är uppenbart att bara fantasin sätter gränser för hur man bedriver knarkkriminalitet, säger Claus Oxfeldt till Berlingske.

Köpenhamnspolisen har på senare tid ökat insatserna mot haschförsäljningen i Christiania. I mars gjordes ett jättetillslag som resulterade i att 80 personer häktades. En av dem var Hells Angels-presidenten Michael Brokside som sedan begick självmord i arresten.