Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HA:s ex-president i bråk om lyxklocka

Expresidenten för Hells Angels, Thomas Möller, jagas av kronofogden. Kronofogden sålde en klocka som Thomas Möller hävdar inte var hans. Breitling-klockan såldes för 18200 kronor på kronofogdens auktion i november.
Foto: Sven Lindwall

MALMÖ. Kronofogden har nu sålt ett exklusivt Breitling-ur som togs i utmätning från förre Hells Angels-ledaren Thomas Möller.

Möllers skatteskuld har därmed minskat med 17 472 kronor till 2 300 958 kronor.

Men Möller hävdar att kronofogden gjort bort sig och att klockan inte var hans utan tillhörde en kamrat.

Efter drygt ett år och otaliga timmars arbete hos kronofogde och tingsrätt har nu ärendet med den omtalade Breitling-klockan avslutats i total oenighet.

Kronofogden hävdar att det var Möllers klocka och har sålt den på auktion.

Möller menar att klockan tillhörde en bekant. Och får medhåll av denna som drivit frågan hos både kronofogde och tingsrätt.

Allt började den 6 december 2012 när polisen stoppade en bil i centrala Malmö. I bilen satt Thomas Möller och ytterligare en person. Bilens ägare var inte där.

De poliser som skötte visiteringen av Möller har lämnat en skriftlig berättelse om att han hade en "finare" klocka på vänster handled.

En av poliserna bad att få titta på klockan och såg då att det var en Breitling.

Poliserna kände till att Möller har en skatte-skuld och larmade kronofogden. Som snabbt var på plats.

Men det visar sig då att Möller inte längre har något armbandsur. Däremot hittar en av poliserna en Breitling-klocka mellan framsätena i bilen. Och enligt poliserna är det samma klocka som Möller just haft på sin handled.

Kronofogden tar klockan

Thomas Möller själv förnekar att han haft någon klocka. Men kronofogden tar klockan med sig. Man hävdar att Möller haft klockan i sin besittning och gör en utmätning.

Därmed är striden om Breitling-uret i gång.

- Om klockan sitter på armen, eller du har nycklar till en bil eller en tavla som sitter på en vägg hemma hos dig så är ju egendomen i din besittning, säger Cecilia Gripvall på kronofogdens juridiska enhet.

- Och egendom som du har i din besittning anses tillhöra dig om det inte visas att de tillhör någon annan.

- Har du en klocka på din arm då presumerar vi att det är din, säger Gripvall.

Thomas Möller hävdar att klockan tillhör den person som äger bilen de färdades i. Och skriver ett ilsket brev till kronofogden att han inte har med saken att göra.

Bilägaren överklagar

Därmed blir det i stället upp till bilägaren att driva processen om den utmätta Breitling-klockan.

Vilket han också gör.

Bilägaren hävdar att klockan vid ett tillfälle föll ned mellan sätena och att han sedan glömde bort att den hamnat där.

Bilägaren skickar in ett kvitto som ska visa att han köpt klockan för 25 000 kronor. Han skickar ett värderingsbevis på den aktuella klockan. Han skickar ett äkthetsbevis.

Men kronofogden står på sig.

För Thomas Möllers del är det nu för sent att överklaga beslaget. Men bilägaren kan klaga på utmätningen. Och det gör han.

- I det här fallet fanns ju en tredje man som överklagade och vi lämnade då över till Nacka tingsrätt, säger Cecilia Gripvall.

- Och där lyckades ju inte denne tredje man styrka att klockan tillhörde honom.

- Man kan säga att det är "tuff shit" att låna ut saker till någon som är skyldig kronofogden pengar. Råkar vi komma precis när du har den där lånade saken kan det vara svårt för den som du har lånat saken av att visa att den tillhör honom.

Bilägaren klagade på beslutet i våras men lyckades inte övertyga tingsrätten om att klockan var hans.

"Det var Möllers klocka"

Inte ens när bilägaren skickar in en bild på en annan Breitling-klocka som han hävdar ägs av Möller och att var detta ur som Möller hade när polisen kontrollerade honom ändrar sig tingsrätten.

- Enligt vår bedömning är det ingen tvekan om att det var Möllers klocka, säger kronokommissarie Christer Davidsson.

- Det trodde ju inte tings- rätten heller på. Han hade ju klockan på sig. Och varför skulle en man som Möller gå med en annan persons klocka.

- Och har han en Breitling-klocka till. Då får vi väl ta den också, säger Christer Davidsson.

- Men vi vet inte var han finns. Och vi vet inte vad han lever av. Det är det nog ingen som vet.

Klockan såldes

Den 5 september avslår tings- rätten överklagandet och ger kronofogden klartecken att sälja klockan. Beslutet kan överklagas till den 26 september.

Den 24 oktober fick tings- rätten in ett överklagande från bilägaren. Men då hade tiden redan gått ut.

Breitling-klockan såldes på auktion i Malmö den 15 november för 18 200 kronor.

Möllers skatteskuld var enligt kronofogden 2 317 962 kronor innan klockan såldes. Den är i dag 2 300 958 kronor sedan försäljningsprovisionen räknats bort.

KvP har sökt bilägaren och Thomas Möllers juridiska ombud för kommentarer.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!