Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårt tryck på grillplatser – redan fullbokat till jul

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Grillplatserna på Skryllegården är fullbokade på Julafton.
Foto: Helena Larsson/N/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skrylle. Arkivbild.
Foto: LASSE SVENSSON
Det blir en annorlunda jul i år. Familjer kommer kanske inte samlas inomhus runt granen.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Coronapandemin tycks ha lockat ut allt fler skåningar i naturen.

Nu uppger Skryllegården i Lund att alla deras grillplatser är fullbokade på julafton, vilket aldrig har hänt tidigare enligt Sydsvenskan.

Tidigare år har det funnits gott om grillplatser att hyra på Lunds största natur- och friluftsområde Skryllegården, enligt verksamhetsledaren Jenny Gustafsson.

– Det kan vara ett fåtal som vill grilla, men nej, vi är inte fullbokade i vanliga fall. Folk sitter hemma och tittar på Kalle Anka helt enkelt, säger hon till tidningen.

Det är inte bara på julafton som folk vill ta sig ut i naturen för att grilla, utan flera platser är även uppbokade de kommande helgerna.

– Vi har fjorton grillplatser som är bokningsbara. Så finns det ett antal fria. Men där är det också så att folk nu inte vill dela de fria grillplatserna. Man ska ju inte umgås så nära varandra. Så den första familjen som kommer tingar grillplatsen, säger Jenny Gustafsson till Sydsvenskan.

”En hel del får tyvärr vända”

Besöksantalet på Skryllegården väntas slå alla rekord i år, ett vanligt år kommer omkring 640 000 besökare i år väntas siffran bli 800 000.

Det stora intresset har dock fört med sig problem när det kommer till trängsel på parkeringen och nu har väktare fått tas in för att avvisa folk.

– En hel del får tyvärr vända. Det är inte för att vi är onda, vi vill välkomna alla, men vi måste se till att räddningsfordon kan komma fram. Många känner inte till alternativen, men på hemsidan kan man läsa om andra parkeringar där man kan stå, säger Jenny Gustafsson till tidningen.

Snabbtester mot corona – hur tillförlitliga är de?

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!