Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda orden om ex-prinsessan Alexandra som pop-drottning

Nu testar grevinnan Alexandra en ny karriär, som sångerska.Foto: E-PRESS PHOTO.COM / /IBL E-PRESS PHOTO.COM
Ex-prinsessan Alexandra pekades tidigare ut som drottningens favorit-svärdotter. Vad Margrethe tycker om Alexandras nya låt är oklart, experterna har delade meningar.Foto: ACTION PRESS / STELLA PICTURES

Ex-prinsessan Alexandra i Danmark väckte stor uppmärksamhet när hon i fredags släppte låten ”Wash Me Away”.

Mottagandet har varit ljummet och bland kungahusexperterna går meningarna isär.

– Hon riskerar att de kretsar hon varit en del av sedan giftermålet med prins Joachim nu vänder henne ryggen, säger Søren Jakobsen som skrivit flera böcker om kungahuset till tidningen BT. 

Singeln ”Wash Me Away” spelade grevinnan Alexandra in till förmån för välgörenhetsorganisationen Star for Life, grundad av Malmöbon och miljardären Dan Olofsson.

Nyheten om att den populära grevinnan släppt en låt slog ner som en bomb och skapade rusning i de digitala tjänsterna där låten gick att lyssna på. Efter bara någon timme klättrade låten upp i topp på listan över de mest spelade.

Grevinnan Alexandra tackar för stödet

Ex-prinsessan sa själv efter släppet att inspelningen var något av det roligaste som hon gjort.

– Det var en och en halv dag av mitt liv, och det var några av de timmar jag har njutit som mest i hela livet. Tiden bara flög. Den första dagen var vi i studion i tio timmar och vi slutade bara för att mina stämband behövde en paus. 

I en läsarundersökning på BT anser 47 procent att debuten är lyckad.

Alexandra, här tillsammans med ex-maken Prins Joachim och deras gemensamma barn prins Nikolai och prins Felix samt Joachims son med prinsessan Marie, prins Henrik.Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES

Alexandra blev förstås lycklig över intresset och hälsar visa sin presskontakt att uppmärksamheten är bra eftersom det skapar ett större intresse och medvetande för välgörenheten som låten gjordes till.

Utöver lyssnarnas stöd och gillande hyllas Alexandra också av vänner och familj, säger presskontakten.

Ex-prinsessan Alexandra sågas

Men alla är inte lika lyriska över ex-sessans sånginsats. Ekstrabladets kritiker, Thomas Treo, skriver att Alexandra ”vanligtvis framstår som en kvinna som klarar sig själv” men att hon ”låter hjälplös framför en mikrofon”.

Kungahusexperten Søren Jakobsen nämner inget om Alexandras sångröst men säger att det är ”omdömeslöst” av henne att spela in en singel och att det inte är förenligt med hennes titel som grevinna och hennes nära koppling till kungafamiljen.

Experterna är oense om vad drottning Margrethe egentligen tycker om ex-prinsessans nya låt.Foto: LUDOVIC MARIN/POOL/BESTIMAGE / LUDOVIC MARIN/POOL/BESTIMAGE/IBL BEST IMAGE

Han är helt övertygad om att drottning Margrethe inte tycker att det här passar sig för en grevinna och att Alexandra nu har stängt dörren till en fortsatt karriär inom näringslivet.

Kungahusexperten stöder Alexandra

Historikern och kungahusexperten Sebastian Olden-Jørgensen håller inte med utan anser i stället att Alexandras singel är ett bevis på att hon fortfarande är en del av sfären kring de kungliga och att hennes förra svärmor, drottning Margrethe, sannolikt uppskattar initiativet.

– Det som är helt avgörande är att hon har spelat in den för välgörenhet. Om hon hade inlett en karriär som sångerska för sin egen vinning, då hade kungahuset sett på det med andra ögon, säger han till BT.