Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här tackar politiker nej till julbord

Foto: adobe stock / mitt kök
Eva Folkesdotter-Paradis.Foto: Privat

Julen närmar sig med stormsteg och med det julbord för många.

I Mörbylånga kommer Moderaterna att tacka nej till middagen. 

– Vi har haft så mycket besparingar, vi ska inte använda pengarna till det här, anser Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande för Moderaterna i Mörbylånga kommun. 

Med en knapp månad kvar till första advent har planeringen för julbord kommit i gång på många håll. 

I Mörbylånga kommun har alla politiker fått en inbjudan till ett julbord med underhållning på Hotel Skansen. Inbjudan har även skickats ut till de anställda i kommunen.

Politikerna skulle betala en symbolisk summa på 130 kronor, och kommunen skulle stå för resten, enligt Eva Folkesdotter-Paradis. 

Nu svarar Moderaterna – med att tacka nej. 

– Jag och mitt parti avstår och uppmanar samtidigt alla inbjuda politiker att göra detsamma, säger Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande för Moderaterna i Mörbylånga kommun, till Barometern. 

Hon fortsätter: 

– Våra medarbetare är väl värda att uppmärksammas efter ett ansträngande år med tuffa besparingar, men i dessa svåra tider för vår kommun kan inte vi som politiker delta i detta med gott samvete, säger Eva Folkesdotter Paradis. 

För Kvällsposten utvecklar hon tankarna.

– Vi står inför en skattehöjning och det tycker vi inom oppositionen är helt onödigt. 

– Vi har haft så mycket besparingar, vi ska inte använda pengarna till det här, fortsätter hon.

Har ni fått några reaktioner:

– Vi offentliggjorde vårt ställningstagande i går, än har vi inte hört något från de andra. Men vi har som sagt uppmanat dem att göra samma sak.