Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här stöttar de avskydda Zlatan-statyn med kärlek

Shler Bradostin och de andra medlemmarna i SSU Malmö som kärleksbombar statyn.Foto: Fritz Schibli

Efter vandaliseringen och rasistangreppen kärleksbombades den omstridda Zlatan-statyn i Malmö.

– Vi vill skänka kärlek efter det som hände här, säger Shler Bradostin, ordförande för SSU i Malmö.

Reaktionerna har varit många på Zlatans nya engagemang som delägare i Hammarby Fotboll. På sociala medier har klagomålen haglat och tusentals personer har skrivit på en namninsamling för att få statyn av Zlatan flyttad - från stadionområdet i Malmö till Hammarby.

Men reaktionerna har också tagit form av skadegörelse och attacker. Under onsdagen drabbades statyn av skadegörelse och på kvällen gick flera maskerade personer till attack mot statyn med bland annat brinnande bengaler.

Dödshot vid Zlatanstatyn

I anslutning till statyn klottrades även rasistiska tillmälen och ett dödshot. Attackerna har väckt ilska och på torsdagen kom fyra medlemmar från SSU Malmö till platsen för att kärleksbomba statyn.

– Vi ger kärlek till Zlatan eftersom det var några här i går (i onsdags) som kastade bengaler och skrev rasistiska texter. Rasism är aldrig någonsin okej, vi vill sprida kärleken för att visa det.

Sällskapet har klistrat upp flera hjärtan och andra klistermärken med samma budskap.

Under tiden de har varit på plats har de mött supportrar som håller med.

– Men några är arga också, folk har spottat på statyn. Men för oss handlar det inte bara om Zlatan, det är något så mycket större. Att han har köpt in sig lite i Hammarby spelar ingen roll, ingen ska behöva utstå rasism, säger Shler Bradostin 

Peter Linde: ”En sorglig historia”