Här ska Henke Larsson bo mer skyddat

BLIR HÄSTGÅRD. Den avstyckade gården har fräschats upp för ett antal miljoner, fått stall för sex hästar och utökas nu med 4 400 kvadratmeter som ska bli betesmark för hästarna.
Foto: LINDBLOM STEFAN

HELSINGBORG. Lyxhuset är hans drömboende.

Men grannarna får inte komma för nära.

Nu köper Henke mark av kommunen för att slippa insyn.

RIDINTRESSERADE fru Magdalena är den som skött familjens kontakter med kommunen.
Foto: FERNANDEZ MANU

Redan för fem år sedan köpte Henrik "Henke" Larsson den gamla avstyckade gården på en åker utanför Helsingborg. Priset för fastigheten var 3,1 miljoner kronor.

Från hus i förfall...

 Men huset var knappast i beboeligt skick för familjen Larsson. Under ett års tid flög Henkes hustru Magdalena mellan Skottland och Sverige för att detaljerna skulle hamna rätt.

...till lyxigt Henkeborg

 I dag är fastigheten tack vare många miljoner förvandlad till ett lyxigt "Henkeborg". Bakom höga murar, järngrindar och tv-övervakning reser sig lyxhuset på 490 kvadratmeter. Där finns ett fantastiskt kök, stora umgängesytor och gott om plats för barnen Jordan och Janelle. Efter VM flyttar familjen in för gott. Men innan dess har Henke fått löfte av Helsingborgs stad att köpa ytterligare mark runt fastigheten. Det rör sig om 4 400 kvadratmeter. I går sa kommunstyrelsen ja till affären som kostar fotbollsstjärnan 795 000 kronor.

Magdalenas jobb

 - Ärendet har behandlats nu under våren. Det är Henkes fru Magdalena som fört samtalen med oss, säger Jesper Wirf på stadens mark och exploateringsenhet. Den ursprungliga tomten är på cirka 12 000 kvadratmeter. Den nya tomtmarken ligger både öster och norr om fastigheten.

Stall för sex hästar

 I samtalen med kommunen har familjen Larsson sagt att man behöver det nya området som betesmark för sina hästar. Det är känt att Henkes hustru Magdalena har ett stort ridintresse. Bakom boningshuset har familjen byggt ett stall för sex hästar. Men en annan omständighet som förmodligen vägts in i affären är den snabba exploatering som nu sker i området. I området finns redan hundratals villor. Fler planeras nu i närheten av Henkes lyxhus. Därför är det inte konstigt om familjen gör vad den kan för att hålla nyfikna på avstånd.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!