Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här shoppade Mary babykläder för 2500

På den danska modemässan på Bella Center tittade Mary enbart på pojkkläder.
KÖPENHAMN. I söndags hade Mary åter värkar och kunde inte medverka vid den stora kulturgalan på Operan i Köpenhamn.
Men det hindrar henne inte från att shoppa babykläder.
Bara en vecka efter det dramatiska dygnet på Rikshospitalet tog Mary bilen och körde från Fredensborg till Köpenhamn för att shoppa babykläder. Hon valde den lilla, ganska anspråkslösa källarbutiken Purebaby Willemosegade på Österbro, inte så långt från prinsessan Alexandras villa.

Ekologiska babykläder

Här handlade Mary ekologiska barnkläder för 2 500 kronor. För att inte avslöja barnets kön valde Mary i huvudsak kläder i enbart grått och beige. Men när Kvällsposten nyligen följde med Mary på den danska modemässan på Bella Center tittade hon enbart på pojkkläder. Anledningen till att Mary valde Purebaby berodde på att den ligger lite avsides, långt från de klassiska shoppingstråken. En ekologisk barnbutik med trägolv, levande ljus, dämpad musik och hög "hygge"-faktor. Men det berodde förstås också på att Mary inte vill att den kungliga babyhuden ska komma i kontakt med ohälsosamma kemikalier.

Byxor och mössa

Inne i butiken valde Mary bland annat ekologiska babysockar för 60 kronor, byxor för 300 kronor och en liten babymössa för 100 kronor. Till sin hjälp under shoppingrundan hade Mary som vanligt sin personliga stylist, Anja Neitzel som fått en allt viktigare roll i Marys offentliga liv. Under modeveckan var Mary och Anja tillsammans hela tiden, i Australien fanns Anja med henne och när Mary var inlagd på Rikshospitalet fanns Anja vid hennes sida.

Föder om tre veckor

När Mary föder Danmarks framtida arvinge om drygt tre veckor, kommer garderoben att vara sprängfylld. Redan i samband med bröllopet fick Mary och Frederik massor av babykläder från såväl privatpersoner som från olika konfektionsföretag. På höstens modemässa beställde Mary också en del barnkläder. Fast då var det mest tuffa killkläder.