Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har sex på stranden – nu har folket fått nog

En man har skickat in ett klagomål till kommunen där han skriver att det har blivit för mycket sex på nakenbadet. (OBS! genre-bild)Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Nakenbadet på Mellbystrand har blivit något helt annat än bara nakenbad.

Det menar en besökare som i ett brev till kommunen bland annat skriver att "Sexandet blir allt mer störande, att han och hans fru träffat på onanerande män, män som kommit fram till dem och velat ligga hos dem, grupper som högljutt diskuterat sex och par faktiskt gjort slag i sak där och då.

Hallandsposten var först att på måndagskvällen skriva om mannens brev till kommunen.

Mannen som själv är nakenbadare beskriver i brevet en rad händelser han och hans fru de senaste två åren råkat ut för då de solat och badat på Mellbystrand

Mannen skriver fortsättningsvis att han inte har något emot att folk har sex avskilt och dolt utmed stranden, men han är inte okej med att det sker inför andra.

"När (...) vi ointresserade ofrivilligt blir vittnen tycker vi att det har gått för långt", skriver mannen och hänvisar till att det finns en camping belägen bara ett par hundra meter från stranden – där det faktiskt fins barn.

Har en lösning – nya skyltar

I en aningen humoristisk ton lämnar han sedan ett förslag till hur man kan komma till bukt med problemet. Han menar att man borde sätta upp skyltar en lite längre bit bort med "Återhållet parsex börjar här" och "Hämningslöst gruppsex/partnerbyte och annat börjar här".

På Laholms kommun har man inte något riktigt bra svar på vad man ska göra åt "sexandet".

– Kanske skulle man ha anslag om att det är ett rekreationsområde men inte för sexrekreation. Och att där vistas barn och man får tänka på vad man pysslar med. Men nu spekulerar jag bara, säger hon till Hallandsposten.

– Man skulle förstås kunna flytta nakenbadet. Men det hade nog mött ett ganska stort motstånd, funderar hon.

Fritt fram att polisanmäla

Om man känner för det och vill så är det fritt fram att polisanmäla strandsexet som ett ofredande.

– Men kommunen kan inte göra det åt någon. En sådan anmälan läggs ned direkt, säger Fajerson.