Här serveras Sveriges enda sockervaddspizza

Hjärtformad pizza med spunnen sockervadd, mjölkchoklad och färska jordgubbar – varför inte? tänkte Mike Arvblom.
Foto: Privat
Dagen till ära har restaurangen haft en äkta sockervaddsspinnare på plats.
Foto: Privat

En hjärtformad pizza täckt med mjölkchoklad, jordgubbar och sockervadd. 

Det har pizzamästraren Mike Arvblom serverat på sin restaurang i Malmö under alla hjärtans dag.

– Vi har frågat alla som har käkat här vad de tyckt och all har sagt att det är gott, säger han.

På alla hjärtans dag vill många äta något utöver det vanliga – men en hjärtformad dessertpizza, som även Lokaltidningen skrivit om, är det kanske inte många som har tänkt på.

Det är pizzamästaren Mike Arvblom som ligger bakom den mycket speciella pizzan som gjorde succé under alla hjärtans dag, då den exklusivt serverades på hans restaurang i Malmö.

Mike Arvblom har vunnit guld i pizza-VM 2011 och silver 2014 och driver numera Fredo’s Pizzagastronomia på Drottninggatan i Malmö.

Idén till just sockervadd på pizza fick han under en resa till Kina.

– Under mina resor har jag testat pizzor i olika länder. I Kina dök det upp sockervaddspizza, jag blev chockad och inspirerad. Det här var en udda pizza man kan inte tänkt på där smakerna ändå passar ihop faktiskt.

Gjorde succé

Det är första gången han gör en hjärtpizza och han är förvånad över hur väl den togs emot.

– Vi har haft minst 70 beställningar och räknar med mer. Det här med tema blev en succé. Vi tänkte att vi skulle köra en sådan här "limited edition" och nu kommer vi fortsätta. Nästa år kör vi den igen.

Pizzagourmanden Mike Arvblom har vunnit VM-guld i pizzabakning.
Foto: Privat

Tanken är att varje högtid ska få en egen pizza framöver. Inspirationen får han från sina många resor utomlands. Tack vare sina tidigare bragder blir han nämligen regelbundet förfrågad om att vara jurymedlem vid olika pizzatävlingar världen över. 

Det är inte bara kärlekspar som har testat pizzan utan även barnfamiljer och ensamstående, berättar pizzabagaren. Han har dock märkt att de som vågar testa nya koncept ofta är av en yngre generation.

– Det finns lite rädsla men ungdomar är modigare och de som har testat har verkat nöjda. Jag har mött reaktioner som "wow", "superhäftigt" och "det var ju riktigt gott", säger Mike Arvblom.

Amerikanska influenser

Han är född och uppvuxen i USA och hämtar därför en hel del inspiration från det amerikanska.

– De firar alla högtider ganska "hårt" och jag försöker ta med mig det. Alla säsonger ska uppmärksammas och det ska vara en trevlig upplevelse. 

Han har bland annat funderingar på att göra "världens dyraste pizza", täckt med ätbart guld men även temapizzor vid Halloween och andra högtider.

– Men nu framöver kommer jag resa både till Las Vegas och Italien, så då får vi se vilken inspiration jag kommer ta med mig från världen. Varannan månad blir det någon ny smak i allfall. Pizza ska vara rolig mat tycker jag, säger Mike Arvblom.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!