Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här rockar fansen på Iron Maiden i Malmö

ROCKADE LOSS. Förväntan förvandlades till eufori när Iron Maiden några minuter efter 21.00 steg upp på scenen i Malmö. Två och en halv timme senare var konserten slut, men kommer säkert att leva kvar i mångas minnen. Foto: PEO MÖLLER

Malmö. Här rockar hårdrockarna i Iron Maiden rumpan av Malmö!

När veteranerna i det brittiska metalgänget släppte loss på Malmö stadion i går kväll fick de hela läktarna att gunga och höll grannarna ända borta i Hyllie vakna.

- Kom igen, skrik för mig Malmö, ropade sångaren Bruce Dickinson.

Att Iron Maiden med Bruce Dickinson i spetsen kom till Malmö i går gick knappt att missa. Den sköna sommarvärmen som skämt bort Sydsverige ett tag höll sig visserligen borta men hårdrockarna från England fick temperaturen att stiga redan tidigt i går.

"Är mitt favoritband"

Överallt på stan syntes fans (mest halvgamla män) i bandtröjor och bandanas på sina huvud. Uteserveringar och krogar fylldes av sjungande (män) som älskar sina idoler från det förenade kungadömet England.

- Det här är mitt absoluta favoritband, jag har sett dem tiotals gånger och det har varit bra varenda gång. Särskilt mycket gillar jag att Bruce Dickinson är tillbaka, de hade en liten svacka när Blaze Bayley sjöng, jublar Markus Heikkilä, 35, som rest ända ner till södern från Eskilstuna för showen.

Redan timmar innan den, sedan länge, utsålda konserten fylldes området utanför anrika Malmö stadion av förväntansfulla fans som sjöng, spelade lufttrummor och drack öl.

Temperaturen steg

I kön till stadion stod bland andra Miya, 31, från Australien, ett tvättäkta fan, som faktiskt skyller sin flytt till England lite grann på veteranrockarna.

- Som liten tjej hemma i Australien lyssnade jag mycket på Iron Maiden, men Australien ligger ju där det ligger och eftersom de aldrig kom dit på turné flyttade jag till England.

Inne på stadion steg temperaturen sakta men säkert ju mer klockan närmade sig den utsatta konserttiden och eftersom det var så varmt var publiken tvungen att dricka mycket och eftersom det var så många inne på stadion räckte de många mobila toaletterna inte till vilket fick ordningsvakterna att ihärdigt sjasa bort kissträngda män som vattnade innandömet av stadion.

När Iron Maiden till slut, några minuter efter 21, gick på scen gjorde det med dunder och brak. Pyrotekniken flödade och applådåskorna dundrade över den svala julihimlen.

Lämnade Malmö med flyg

Men säg den lycka som varar för evigt. Efter drygt två och en halv timme lämnade Iron Maiden Malmö stadion och eskorterades i bilar ut till Malmö airport där en privatjet flög dem mot nya mål.

På lördag spelar de i Stockholm på nationalarenan Friends arena, men frågan är om de kommer att göra ett lika stort intryck där som i Malmö.

Troligtvis inte.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!