Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här regnar det bullar: "Helt sinnessjukt"

3 000 personer samlades för att delta när det skulle regna bullar i Helsingborg. Foto: Christoffer Stalnacke
En klassisk bulle-med-bulle. Foto: TV4

Tanken var att skapa världens största bulle-med-bulle-regn.

Och med tretusen personer på plats har man nog gjort det.

– Det är helt sinnesjukt, säger Daniel Glantz-Persson, som går under namnet Bulle-med-bulle-kungen.

Så här gör du din bulle-med-bulle

1. Ta en fralla och en chokladbulle/arraksboll.

2. Dela frallan och stoppa in chokladbullen.

3. Tryck ihop frallan så att chokladbullen mosas.

Visserligen är det inte några officiella uppgifter: varken antalet bulle-med-bulle-törstande människor eller det faktiska rekordet.

Men Daniel Glantz-Persson är säker på att det är här var världens största regn med bullens karaktär.

Men att det skulle bli så här stort kunde han inte föreställa sig – trots att det ändå är bulle-med-bullens-dag.

– Absolut inte! I går kväll innan jag skulle lägga mig tänkte jag tanken att det inte kommer en enda människa. Lite så, och då när man kommer fram på plats. Då har det stått folk sen 1,5 timme och väntat. Det är bara helt sinnesjukt. Jätte-jätteroligt, säger Glantz-Persson.

3000 personer

Men sen är ju inte konkurrensen mördande. Bulle-med-bulle är ett oerhört lokalt fenomen. Den nordvästskånska delikatessen består av en fralla med en choklad- eller arraksbulle i.

Helsingborgarna är frälsta i bullen. Samtidigt mottas chokladbullsfrallan med skepsis i övriga Skåne. Då skickar bulle-med-bulle-kungen i väg en passning.

– Har man inte provat det så har man ingenting att säga. Vi är lite duma i huvudet, vi skåningar. Så jag tror att det blir en matchmaking.

Cirka 3000 personer, enligt Daniel Glantz-Persson, tog sig till Terrasstrapporna i Helsingborg för att ta del av en bulle-med-bulle. Glantz-Perssons och hans kolleger hade med sig 1500 bullar för att tillfredsställa det söta behovet hos helsingborgarna.

"Så mycket folk"

Han hade farhågor redan inför att det inte skulle räcka – och det gjorde det inte på långa vägar. Ungefär hälften av dem som tagit sig till de centralt belagda trapporna fick besviket vända hem utan vare sig chokladboll eller fralla.

– Det var så mycket folk att alla bulle-med-bulle tog slut. Många som var här fick inte någon. Det var nog en 1500 som inte fick. Helt sinnesjukt, säger kungen av chokladfrallor.

Men huvudpersonsinnehavaren är ändå nöjd med arrangemanget – och hoppas att han får möjlighet att göra det ytterligare en gång.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!