Det är ingen vanlig vingård vi besöker. Rankorna utanför den noggrant designade cirkelformade byggnaden är unga och späda.
– Det är mest pinot noir och chardonnay, vi tror de klarar klimatet bäst, berättar Ida Hornwall och tillägger:
– Det är lite av en försöksvingård. Med rankorna hoppas vi att besökarna ska kunna se och känna efter och kunna relatera till vinerna man sedan dricker. Men visst hoppas vi att vi en dag ska kunna leverera ett eget vin också.
Färdigjäst vid leveransen
Nej, än så länge har man inte producerat något svenskt vin på Nordic Sea Winery. Vinet kommer som färdigjästa produkter till vineriet kommer till fabriken i Simrishamn från både den nya och gamla vinvärlden, väl i Simrishamn produceras och buteljeras vinet.
– Vi är en unik anläggning på det sättet. Det finns inga andra besöksmål i Norden där man kan både se produktionen och sedan också smaka vinerna.
Som gäst på Nordic Sea Winery kan man få en rundvisning i det stora vineriet där sju miljoner liter vin bearbetas åt gången och allt som allt 24 miljoner liter vin tillverkas årligen.
Därefter kan man smaka några av vinerna – vilka inte helt ofördelaktigt kan avnjutas tillsammans med en delikatessplanka smyckad med ostar och charkuterier.
En lite rolig detalj är att själva träplankan då kommer ifrån någon av de många använda vintunnorna.
Att vinfabriken hamnade just i Simrishamn är något av en slump.
– Vi har valt att flytta vår produktion närmre konsumenterna för att kunna ge en färskare produkt samt för att vi tagit hänsyn till miljövinsten. Vi transporterar inte de färdiga emballagen vilket spar ungefär 1 600 lastbilslaster årligen, säger Ida.
Nordic Sea Winery är en av Europas mest moderna vinanläggningar och hem till några av Sveriges mest populära viner, däribland Mauro, Il Conte, Raccolto, Umbala och Zumbali.
70 procent går i box, 30 i flaska.
Under vår rundtur på vineriet förundras vi över effektiviteten och hur allt går som på räls.
En stor arbetsgivare
Sedan starten 2008 har mycket hänt med anläggningen som sommaren 2014 öppnades upp för allmänheten. Man har bland annat blivit traktens näst största enskilda arbetsgivare och blivit ett hyllat stopp i vinsmakarens Österlenssemester.
På ett år har 11 000 personer blivit guidade mellan vintunnorna.
Och mer lär det bli.
Allt om Vin tilldelade i höstas ett hederspris till Nordic Sea Winery för att på ett "innovativt, kreativt och pedagogiskt sätt ha skapat ett besöksmål av världsklass i Sveriges Toscana".
Vem kan tacka nej till det?