Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här njuter Malmöborna i sommarvärmen

Mona Olsson, 76 år, Malmö: – Jag tog chansen att promenera. Jag kan inte gå så långt så jag testade om jag kunde gå till Gustav och hem igen, det är därför jag sitter här nu och tetsar vädret. Det var jätteskönt. Jag har gått kortare sträckor innan, nu blev det några kilometer till. En bra dag att prova!
Foto: Elisabeth Lindbäck

Våren har varit svårstartad – men när det väl hände så hände det med besked.

Under måndagen närmade sig temperaturen 25-gradersmarkeringen på flera platsen i Sydsverige, bland annat i Malmö.

Och invånarna passade på att njuta – och att svara på frågan: 

Hur spenderar du årets varmaste dag?

Ljubica Petrovska, 52, född, uppvuxen och lämnar aldrig Malmö:– Jag spenderar dagen på en filminspelning inomhus tyvärr men jag hoppas det slutar tidigare. Jag får njuta lite nu under lunchen, jag är inte så ofta i stan. Men jag undrar var solen tog vägen. Jag har ett lite omen, min mamma älskar solen så varje gång det är en speciell dag i familjen så skiner solen och i dag fyller mitt barnbarn ett år och vi ska på kalas sen. Då kommer solen.
Foto: Elisabeth Lindbäck
Maria Karmlid, 47, och Viktoria Möller, 44, Malmö:– Vi ska ut på kallbadhuset och bada. Vi är varje vecka och nu hoppas vi på lite sol men den kommer kanske. Det är nog ganska skönt i vattnet, kanske åtta, nio grader.
Foto: Elisabeth Lindbäck
Milan Popovic, pensionär, Malmö:– Jag promenerar längs Ribersborg, det är 20 grader varmt. Jag promenerar varje dag, eftersom jag är pensionerad har jag mycket tid och så måste jag röra mig för ryggen.
Foto: Elisabeth Lindbäck

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!