Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här möter Sandberg Satudarahs ledare

Här förhandlar den ökände gängmedlemmen Brian Sandberg, 48, om ett medlemskap i holländska mc-gänget Satudarah.
Danska Ekstrabladet har kommit över bilderna på Sandbergs hemliga möten med Satudarahs-bossen Nadim Khan – som själv jagas av svenska myndigheter.
Brian Sandberg blev häromveckan utsparkad ur Bandidos MC i Danmark efter att han sex-chattat på Facebook med exfrun till en annan Bandidosmedlem.
Brian Sandberg, även kallad "Gucci-rockeren".
Foto: Unger Anthon
Brian Sandbergs övergång från Hells Angels till Bandidos var inte populär.
Foto: Bonnerup Claus

Här förhandlar den ökände gängmedlemmen Brian Sandberg, 48, om ett medlemskap i holländska mc-gänget Satudarahs.

Danska Ekstrabladet har kommit över bilder på Sandbergs hemliga möten med Satudarahs-bossen Nadim Khan – som själv jagas av svenska myndigheter.

Brian Sandberg blev häromveckan utsparkad ur Bandidos MC i Danmark efter att han sex-chattat på Facebook med exfrun till en annan Bandidosmedlem.

Sandberg, med förflutet i både Hells Angels och Bandidos, söker sig nu till uppstickargänget Satudarahs som har två avdelningar i Danmark. Enligt Ekstrabladet har han haft flera möten med ledaren Mohammed Nadim Khan, bland annat på Ulrikenborg Plads i Kongens Lyngby, en mil norr om Köpenhamn.

Gängledaren Khan är formellt skriven i Sverige sedan tio år, och enligt Ekstrabladets uppgifter har svenska myndigheter förgäves jagat honom för gamla skatteskulder.

"Bad standing"

Brian Sandbergs sondering med Satudarah uppfattas som en smula desperat sedan han sparkats ur konkurrentklubben Bandidos, med så kallad bad standing. Han har även blivit utslängd ur Hells Angels vid två tillfällen, men tillhörde Bandidos sedan 2012.

Med detta facit återstod bara två möjligheter: sticka utomlands eller hitta ett tredje gäng – Satudarah.

Enligt Ekstrabladets källor förhandlar Sandberg med den nya klubben och man har även fått tillgång till fotografier från mötena.

Nadim Khan bekräftar själv för tidningen att mötena har ägt rum, något som sannolikt får blodet att koka hos rivalklubbarna.

Våldsamheter

Holländska Satudarah har haft flera våldsamma sammandrabbningar med både Hells Angeles och Bandidos sedan man etablerade sig i Danmark 2013. Risken finns att stridsyxan grävs fram igen om Brian Sandbergs överlöpning fullbordas.

En poliskälla uppger för Ekstrabladet:

– Det förvånar mig inte om Sandberg räcker ut handen till en ny klubb efter att han hamnat i bad standing. Han måste gå dit där det är mest opportunt och samtidigt har han en viss kändisfaktor som folk i den miljön kan attraheras av.

Kallas "Gucci-rockeren"

Sandberg har kallats "Jetset-rockeren" och "Gucci-rockeren" på grund av sin för mc-kretsar ovanligt tjusiga framtoning.  Men Bandidos Europapresident Michael "Kokken" Rosenwold tror inte att det finns något mc-gäng som vill ha med Sandberg att göra efter hans klavertramp.

– Jag tror inte han blir medlem i en ny biker-klubb. Och blir han det säger det mer om dem än om honom, säger "Kokken" till Ekstrabladet.

Bad om ursäkt

Efter sexskandalen bekräftar Europapresidenten att Brian Sandberg definitivt är körd hos Bandidos.

– Han kanske får överväga att söka till läsarredaktör för "Veckans Rapport" eller söka sig till en swingersklubb, säger Michael Rosenvold syrligt till Ekstrabladet.

Ekstrabladet har även sökt Brian Sandberg för en kommentar till uppgifterna om klubbytet och bråket efter sexchatten. Men han avböjer.

Tidigare i veckan skrev han dock ett inlägg i ärendet på Facebook:

"Glöm inte att jag är bara en människa som också kan begå fel här i livet", löd det bland annat i inlägget.

Brian och HA

■■ Brian Sandberg hade varit medlem i Hells Angeles sedan 1991 när han 2012 plötsligt klev över till ärkerivalen Bandidos.

– Det finns personliga skäl till det, oenigheter jag haft med min gamla klubb. Men jag förstår om folk undrar. Det är ungefär som när Michael Laudrup gick från Barcelona till Real Madrid, sa Sandberg då till Ekstrabladet.

Trots sidbytet hävdade Sandberg att han inte var i bad standing hos Hells Angels. Men övergången var inte populär och efteråt var det spänt mellan rivalklubbarna.

Tre år före avhoppet blev Sandberg beskjuten mitt i Köpenhamn, när han satt och åt mat på en restaurang. Som genom ett mirakel träffade dock inget av skotten, trots att det skedde mitt under lunchrusningen.


Sandberg gjorde 2012 entré i Bandidos som Danmarks mest kände gängmedlem. Hans stil var prålig och hans brotts-cv lång. Dömd till ett långt fängelsestraff för narkotikabrott och misstänkt, men friad, för ett mord.

Sedan följde misstaget att börja sexchatta med exhustrun till en annan medlem. Sånt gör man inte ostraffat enligt klubbens hårda regler.

Sandberg flörtade med kvinnan på Facebook att få bilder skickade till sig och fantiserade i chatten om bland annat oralsex med kvinnan. När det kom ut släckte han snabbt ner sin Facebooksida. Efter uteslutningen måste han också avlägsna sina Bandidostatueringar. 


■■ Holländska gänget Satudarah etablerade i Danmark 2013 och har i dag två avdelningar i landet, Satudarah MC Northide i Bagsværd och Satudarah MC i Glostrup.

Redan från början hade man hårda sammandrabbningr med rivalierande gäng som ogillade konkurrensen.

Enligt poliskällor verkar Satudarah inom narkotikaförsäljning och annan brottslighet. Till skillnad från Hells Angels har man många invandrare bland medlemmarna. Totalt har Satudarah 60 avdelningar i åtta europeiska länder.

Danske ledaren Mohammad Nadim Khan jagas enligt Ekstrabladet av svenska myndigheter för gamla skulder. Det ska bland annat handla om obetalda skatter. Khan har enligt tidningen varit skriven i Sverige sedan 2005.


MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!