Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här kramas Anna på sin 99:e födelsedag

”Förra året var så tråkigt så det var inte klokt”
En efterlängtad kram när Folkhälsomyndigheten i dag gav besked om lättandet på restriktionerna.
Foto: JENS CHRISTIAN

Folkhälsomyndigheten gick på fredagsmorgonen ut med att vaccinerade personer kan träffa personer från olika hushåll, och detta även inomhus.

Anna Andersson firade inte bara det nya beskedet om lättnaden av restriktionerna. Hon firade även sin 99-årsdag. 

– Jag tänkte faktiskt i dag när jag när jag väntade på besöket och tittade ut genom fönstret, såg solen skina och fåglarna kvittrade, att det är som gamla tider igen.

Med klassisk skånsk spettekaka, tårta och alkoholfritt bubbel blev Anna Andersson i dag firad på sin 99:e födelsedag. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn hade samlats för att fira en födelsedag som har varit med efterlängtad än någonsin.

– Förra året var vi helt låsta. Vi satt var och en på varsitt ställe. Det var tråkigt, så tråkigt.  

De nya beskeden om att vaccinerade personer nu kan träffa personer från olika hushåll togs emot med glädje. Anna Andersson fick sin första spruta i februari och sin andra i mars.

Annas barn, barnbarn och barnbarnsbarn i samma rum.
Foto: JENS CHRISTIAN
”Förra året var vi helt låsta. Vi satt var och en på varsitt ställe. Det var tråkigt, så tråkigt”
Foto: JENS CHRISTIAN

”Ställer upp”

– I små grupper och under kontrollerade förhållanden, förtydligade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson på fredagens presskonferens

Födelsedagsfirandet kan beskrivas precis så. De inbjudna gästerna kom från tre olika generationer och alla var lika glada och upprymda att äntligen få krama dagens 99-åriga födelsedagsbarn.

– Jag har en familj som verkligen ställer upp och det får jag ju vara tacksam för. Sen är det ju ledsamt för att jag har mist mina fem syskon som jag gärna hade velat skulle vara här. 

Dagens besked från Folkhälsomyndigheten och firandet med släkt och vänner har inbringat välbehövligt hopp hos Anna.
Foto: JENS CHRISTIAN
Anna Andersson och hennes son Sven-Erik Andersson i bakgrunden.
Foto: JENS CHRISTIAN

”Något fuffens på gång”

Att Kvällsposten skulle dyka upp på födelsedagsfirandet, var inget som hon fick veta på förhand. Annas barnbarn Anna-Lovisa hörde av sig till tidningen, då Anna sedan länge varit en återkommande läsare.

– Jag förstod att det var något fuffens på gång när min svärson plockade fram en extra kopp. Mina barnbarn har alltid en Kvällsposten med sig när de kommer. Det står alltid på inköpslistan. Innan jag fick problem med rörligheten köpte jag alltid den själv, säger Anna.

Dagens besked från Folkhälsomyndigheten och firandet med släkt och vänner har inbringat välbehövligt hopp hos Anna.

– Det var nästan som att det var någon som sa ”nu ser vi framåt'”. Man kan ju alltid hoppas att jag får vara här ett år till.


TV: Här vinner Lena, 56, från Tingsryd 8,5 miljoner kronor

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!