MalmöExpressen tar mer passagerare och har "gräddfil" på vissa sträckor genom stan. Avgångar var femte minut i rusningstrafik.
MalmöExpressen tar mer passagerare och har "gräddfil" på vissa sträckor genom stan. Avgångar var femte minut i rusningstrafik.

Här kommer Malmös nya superbussar

Publicerad

Längre, snabbare och ljusare i färgen. Malmös nya superbussar ska tas i trafik nästa sommar. Namnet blir MalmöExpressen.

De vanliga stadsbussarna är 12 meter långa. Ledbussarna är 18 meter. De nya superbussarna är hela 24 meter långa och något ljusare i färgen än den vanliga gröna tonen. Bussarna ska sticka ut.

Efter att Malmöborna fått tycka till på Facebook och Skånetrafikens hemsida har bussarna fått namnet MalmöExpressen.

Bussarna ska vara i trafik från juni 2014 på linjen Stenkällan-Centralen-Västra hamnen. Inför premiärturen ska bussfiler ha byggts som gör färden snabbare och MalmöExpressen kommer även att ha signalprioritering genom stan. Ett annat grepp för att göra resan smidigare är att resenärerna ska kunna gå på och stiga av i alla dörrar.

MalmöExpressen är ett samarbete mellan Skånetrafiken, Malmö stad och trafikföretaget Nobina.

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag