Här kollar Bryan Adams in sin egen fotoutställning

Plötsligt klev Bryan Adams in genom dörren på galleriet i Halmstad.
Foto: SVT Nyheter Halland

Sent på fredagskvällen hängde världsstjärnan Bryan Adams av sig sin gitarr på Malmö arena efter succéspelningen.

Några timmar senare rullade han in på Photogallery utanför Halmstad för att kolla in sin egen fotoutställning som hänger där.

– Han var jätteglad och tyckte det var kul att komma hit, säger galleristen Nette Johansson.

Kanadensiske rockstjärnan är i Sverige på en hett efterlängtad vårturné. I fredags spelade han för publiken i en närmast utsåld Malmö arena (fyra getingar i betyg av Kvällspostens Olle Berggren) och på lördagen spelar han i Partille utanför Göteborg.

Men han hade inte särskilt bråttom till västkusten. Under eftermiddagen sladdade han nämligen in på The Photogallery på Slottsmöllan utanför Halmstad för att kika på sin egen fotoutställning. Bryan Adams har som bekant en parallell karriär som fotograf och det är de bilderna som ställs ut i Halmstad.

– Jag har ställt ut bilderna sedan i januari och det här var egentligen sista helgen vi hade öppet, säger Nette Johansson.

Bryan Adams ringde när han var på väg

Hon har till och från haft kontakt med Bryan Adams och hans management och lite löst hört talas om att han kanske var på väg för ett besök. Men inget var spikat.

– Hans turnéledare ringde när de var en halvtimme härifrån och sa att de skulle komma., skrattar Nette Johansson.

Rockstjärnan, och fotografen, var nyfiken på att se sin konst upphängd.

– Några foton är från ett bokprojekt som jag höll på med under fem år, andra är från samarbeten med olika magasin. Jag gillar dem allihop, sa Bryan Adams till SVT Nyheter Halland som var på plats när han kom.

Rockstjärnan stannade i en timme

Totalt stannade världsstjärnan i drygt en timme, sedan var de tvungna att åka vidare längs E6 upp mot Partille och den väntande spelningen.

För Nette Johansson blev besöket ändå en klockren succé.

– Bara det att ställa ut hans fotografier har varit otroligt roligt, vi har haft väldigt många besökare. Men att han kom för att själv titta gör det inte sämre heller, säger hon.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!