På Ultimate Cake i Malmö står sockret i centrum och här sätter bara fantasin gränser för Shelley Nichols konstverk.
– Sverige ligger minst 50 år efter USA vad gäller tårtdekoration. Tyvärr är det bara privatpersoner som har fattat det.
Själv är hon uppväxt i Virginia, USA, och är van vid ett helt annat utbud av sötsaker.
– Svenskar är väldigt konservativa och gräddfixerade. En amerikansk tårta består mer av tårtbotten och mindre av fyllning, säger hon.
Kunden får bestämma
Men de amerikanska bakverken fyller också en helt annan funktion. De ses som ett personligt uttryck och formas efter kundens önskemål.
Som utbildad skådespelerska och dramapedagog sitter kreativiteten i blodet och ibland tillbringar hon upp till tolv timmar på dekorationen.
– Jag gör inte tårta, jag skapar glädje! Mina tårtor är ett hantverk, säger hon.
När Kvällsposten besöker bageriet på Kärleksgatan har Shelley Nichols fullt upp med helgens bröllopstårtor.
Gör en riddarborg
En ska bli en riddarborg. Men dekorationen består inte av marsipan utan av sockerdeg med en porslinsliknande yta.
– Min favoritsmak är en saffransbotten med blodapelsinfyllning och mörk choklad. Men 95 procent av mina kunder beställer en svart chokladbotten med fyllning av hallon eller passionsfrukt, säger Nichols.
De roligaste tårtorna att göra är de udda önskemålen.
– Den mest udda tårtan jag gjort var till en gammal hippie och pryddes av ett stort marijuanablad.