Mona Brinck och hunden Dory är stammisar på Bee bar. Foto: PrivatMona Brinck och hunden Dory är stammisar på Bee bar. Foto: Privat
Mona Brinck och hunden Dory är stammisar på Bee bar. Foto: Privat
Dory älskar mat mer än någonting annat Foto: PrivatDory älskar mat mer än någonting annat Foto: Privat
Dory älskar mat mer än någonting annat Foto: Privat
Favoritmaten är glass. Foto: PrivatFavoritmaten är glass. Foto: Privat
Favoritmaten är glass. Foto: Privat
På Bee kök & bar kan även hundar välja på menyn, men beställningen sköts troligtvis av matte och husse. Foto: PressbildPå Bee kök & bar kan även hundar välja på menyn, men beställningen sköts troligtvis av matte och husse. Foto: Pressbild
På Bee kök & bar kan även hundar välja på menyn, men beställningen sköts troligtvis av matte och husse. Foto: Pressbild

Här kan matte och hund äta middag tillsammans

Publicerad

Lady och Lufsens romantiska spaghettimiddag är nu verklighet

Bee kök & bar i Malmö har infört en sjurättig meny för hundar

– Hon åt upp den på två sekunder så hon tyckte nog den var jättegod, säger matte Mona Brinck om första provsmakaren Dory

Bee kök & bar i Malmö är känd för sin gästvänlighet och sitt mångfaldstänkt. Tidigare i år vann de priset som årets restaurang och bar på QX gaygala i Stockholm. 

Men att baren verkligen tar sin vision på allvar bevisades när de på alla hjärtans dag även introducerade en meny för fyrbenta. Det skriver Lokaltidningen.

Mopsen Dory - första gästen

Den första hunden som fick testa den nya menyn var mopsen Dory som var på besök med sin extramatte Mona Brinck. 

Dorys restaurangupplevelse fångades på film. På klippet kan du se hur hon kastar i sig maten. Dory ägare är egentligen Sara, som är Mona Brincks dotter. Eftersom dottern bor utomlands passar Mona Brinck den fyraårige mopsen.

Mona Brinck och Dory har besökt Bee kök & bar många gånger förut men då utan att Dory har fått smaka. När de fick höra att en meny för hundar skulle införas blev de jätteglada.

– Jag tyckte det var jättekul att Dory kunde äta samtidigt som mig. Jag önskar att fler ställen hade låtit en ta med sig hunden, säger Mona Brinck.

Hundar har varit välkomna till restaurangen de senaste tre åren men har aldrig tidigare erbjudits mat. 

– När hunden kommer till oss får den smaka godis som är väldigt populärt. Sen får matten eller hussen välja foder på menyn och får med sig det hem. Maten äts alltså inte i restaurangen, säger Linda Lemaire, Bee kök & bars restaurangchef.

Kampanjen kommer fortsätta i några veckor med möjlighet till förlängning om efterfrågan är stor och redan nu har ett 100-tal hundar fått ta del av konceptet.

"Skulle kunna äta sig till döds"

Mopsen Dory älskar all mat och favoritmaten är glass.

– Det är därför jag håller henne på lite diet emellanåt. Nu går jag och Dory en powerwalk om dagen. Dessutom får hon mycket frukt och grönt istället för leverpastej och skinka.

När de besöker restaurangen så är det inte dietmat som beställs utan mopsen får chansen att unna sig.

– Dory skulle kunna äta sig till döds. Hon lever för mat, säger Mona Brinck.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag