Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här kan 18-åringar boka vaccintid – som reserver

Region Halland har öppnat sin reservlista för vaccinbokning. Arkivbild.
Foto: JENS CHRISTIAN
Alla över 18 år kan bli kallade.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Region Halland har öppnat sin reservlista för bokning av vaccination.

Det innebär att alla som är 18 år har möjlighet att boka en tid som blir ledig – om den som först accepterar tiden kan vara på plats inom 30 minuter.

Från och med fredag kan den som har tur och är snabbfotad boka tid för vaccination i Region Halland – även om personen egentligen inte har åldern inne enligt fördelningen av prioriteringsordningen.

Möjligheten ges genom regionens så kallade reservlista för coronavaccin och handlar om doser som annars riskerar att kasseras.

– Vi kommer att förtydliga rekommendationen så att man har en standby-lista så att man med kort varsel kan kalla in någon för en överbliven dos, har Karin Hesselgård, förvaltningschef närsjukvården i Region Halland, tidigare sagt till SVT Halland.

– Man vill absolut inte slänga några doser, fortsätter hon.

Tekniska problem

Erbjudandet gäller alla som är över 18 år, men skickas ut i åldersordning till alla som är inskrivna på reservlistan. Meddelandet går ut till flera samtidigt och den som först accepterar erbjudandet måste kunna vara på plats på en vårdcentral för att vaccineras inom 30 minuter.

De första timmarna på fredagen var det dock tekniska problem som satte käppar i hjulen – men det löstes sedan, uppger P4 Halland.

– Nu är den i gång och fungerar bra, säger vaccinsamordnaren Pernilla Wallerstedt till radion.

FLER NYHETER: Tegnell om riskerna med resor till Danmark