Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här jobbar kronprinsen från hemmet: "Använde facetime"

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV.
När kronprinsen satt hemma passade hans son prins Christian att ta ett par bilder på honom.Foto: Prins Christian/Kungahusets Facebook
Genom at använda Facetime kunde kronprinsen genomföra hela besökt på Röda korset.Foto: Prins Christian/Kungahusets Facebook

Under coronakrisen är det många som arbetar hemifrån. 

De kungliga är inget undantag – danska kronprinsen Frederik besökte nyligen Röda korset – med hjälp av Facetime. 

– Som dansk är jag stolt över det stora samhällsansvar som visas upp i de här tuffa tiderna. Fler än 11 500 har anmält sig som frivilliga, berättar Frederik efter det digitala besöket. 

Det danska samhället har stängt ner betydligt mer i det svenska, av oro för spridning av coronaviruset. 

Alla skolor har låst dörren, krogar och barer står tomma och alla som kan arbeta hemifrån beordras att göra det. 

En av alla som följer uppmaningen är kronprins Frederik. 

– Jag har i dag, genom att att använda Facetime varit på besök hos Röda korset som nu har extra beredskap för att hjälpa danskar som på olika sätt påverkas av corona, berättade kronprinsen på kungahusets Facebooksida tidigare i veckan. 

Kronprinsen satt under hela mötet framför sin iPad vid ett skrivbord hemma i Frederik VIII:s palats i Amalienborg. Trots att rundvandringen på Röda korset skedde digitalt berättar kronprins Frederik entusiastiskt om besöket. 

– Jag fick träffa de frivilliga som i ett callcenter pratar med och hjälper personer som har frågor om corona. Jag har också pratat med flera som i ett hjälpcenter matchar ihop människor som behöver hjälp med de som gärna vill hjälpa. 

På Röda korset fick kronprinsen en rundvandring och fick prata med de frivilliga – via Facetime.Foto: Jacob Dall/Kungahusets Facebook

Prins Joachim sitter i karantän

Kronprinsen är stolt över danskarna som han tycker visar ett samhällsansvar. 

– Fler än 11 500 har anmält sig som frivilliga. Röda korset ser till att vi kan se efter varandra genom att stanna hemma men samtidigt inte tappa kontakten med varandra. Så som jag gjorde i dag genom mitt digitala besök. 

En annan som också måste arbeta hemifrån är kronprins Frederiks bror prins Joachim. Han och familjen har i dagarna kommit hem från Paris dit de flyttade i höstas. Nu är det 14 dagars karantän som gäller. 

Det danska hovet berättar för Ekstrabladet att familjens småttingar, prins Henrik och prinsessan Athena fortsätter gå i sin franska skola, fast på distans. Samma sak gäller för prins Joachim som just nu går en avancerad officersutbildning på den ansedda skolan École Militaire i Paris. 

TV: Malmöfamiljens knep i coronakarantänen

Fast i Filippinerna • Bowlingtrick håller humöret uppe.