Här busar prins Oscar på egna lekplatsen i Skåne

Här leker prins Oscar på egna lekplatsen i Skåne
Full fart på prinsen! Hertigen av Skåne verkar tycka om sin egen lekplats i Söderåsens nationalpark.
Foto: FOTO: SARA FRIBERG / FOTO@ROYALCOURT.SE
Prins Oscar reste under veckan ner till Skåne tillsammans med mamma och pappa för att inviga sin dopgåva, en lekplats.
Foto: DPPA / DPPA/IBL
Prins Oscar är hertig av Skåne.
Foto: foto@royalcourt.se / Foto: Linda Broström Kungl.

Prins Oscar är hertig av Skåne. Och nu har han invigt sin egen dopgåva, en naturlekplats på Söderåsen. 

Han reste ner till Skåne tillsammans med sina föräldrar kronprinsessan Victoria och prins Daniel – och allt skedde i hemlighet. 

– Prins Oscar invigde sin doppresent under måndagen, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam

När prins Oscar föddes den 2 mars 2016 fick han titeln hertig av Skåne. Då startade dåvarande landshövdingen Margareta Pålsson ett initiativ till en symbolisk dopgåva, en en naturlekplats vid Naturum i natursköna Skäralid. 

– Många inser att det här är en riktigt bra present, som kommer Skånes barn och besöksnäringen till godo. En härlig naturlekplats, byggd i och av naturen, kommer göra att ännu fler barnfamiljer hittar till den fantastiska nationalparken i Söderåsen, sa Margareta Pålsson då.  

”Titta pappa!”. I måndags besökte prins Oscar sin egen lekplats för första gången.
Foto: FOTO: SARA FRIBERG / FOTO@ROYALCOURT.SE
Prinsen hade med sig mamma Victoria i Skäralid.
Foto: FOTO: SARA FRIBERG / FOTO@ROYALCOURT.SE
Kronrpinsessan Victoria och prins Oscar tog också en promenad i den vackra naturen.
Foto: FOTO: SARA FRIBERG / FOTO@ROYALCOURT.SE
Lekplatsen som prins Oscar fick i dopgåva är en så kallad naturlekplats.
Foto: FOTO: SARA FRIBERG / FOTO@ROYALCOURT.SE
”Prins Oscars naturlek” ligger i Skäralid.
Foto: FOTO: SARA FRIBERG / FOTO@ROYALCOURT.SE

Prins Oscar: ”Hejdå fåglarna”

Nu har prins Oscar invigt sin egen lekplats. Under måndagen var han tillsammans med sina föräldrar på besök i Skåne och självklart gick turen till Skäralid och lekplatsen. 

”Prins Oscars naturlek består av en stig med redskap, stationer och hinder. Där kan besökare bland annat gå igenom en tunnel, balansera på rep, hoppa på stubbar i form av svampar och svinga sig i en lian. Vid stigens slut finns en sju meter hög rutschkana”, skriver Kungahuset på sin hemsida. 

Under besöket gick Prins Oscar tillsammans med sina föräldrar en del av en led som går runt Skärdammen. Där spanade han tillsammans med kronprinsessan Victoria efter snokar och tittade på änder och sångsvanar.

– Ska vi säga hejdå till fåglarna? De är ju väldigt fina! säger kronprinsessan Victoria på en film som kungahuset har släppt.

Det tyckte uppenbarligen prins Oscar lät som en rolig idé. 

– Hejdå fåglarna, kommer snart, ropar han innan han kutade i väg. 

https://www.instagram.com/p/By4oSsmgxQz/

Populära doppresenter

Efter besöket i Skäralid fortsatte det kungliga turistandet i Skåne. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog med sig prins Oscar till Båstad. 

– De ville passa på att besöka Norrvikens trädgårdar, eftersom de ändå var på plats i Skåne, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Det är uppenbarligen populärt att ge doppresenter i vackra miljöer till de kungliga barnen.  

Förra sommaren var det dags för prins Alexander, prins Carl Philip och prinsessan Sofias son, att inviga den doppresent han fick av Södermanlands läns. Prinsen är också hertig av Södermanland. Hans doppresent var en utsiktsplats med tillhörande stig, vid Gisesjön i Nynäs naturreservat, i Södermanland.

Oscars storasyster Estelle fick även hon en stig, en sagostig. När hon var två år gammal fick hon besöka naturum Tåkern i Östergötland där hon kunde leta efter haren Ann-Sofie som var på jakt efter sin kompis Hasse.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!