Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här intar seniorerna hela Malmömässan

Tänk på livskvaliteten. Alexandra Charles deltar på Seniormässan som representant för 1,6-miljonersklubben och vill uppmana seniorer att tänka på hälsan. "Vi lever längre numera och vi inser att det är viktigt att hålla en god hälsa så långt upp i livet som möjligt", säger hon.
Foto: Fritz Shibli
Projektledare. Christina Persson är projektledare för Seniormässan i Malmö och hoppas på tusentals besökare.
Foto: Fritz Schibli
God livskvalite. På Seniormässan trängs omkring 150 utställare som alla har något att erbjuda, till exempel vinprovning.
Foto: Fritz Schbil
Många kom på Seniormässans första dag för att träffas och ha roligt.
Foto: Fritz Schibli

Aktiva äldre som vill sätta guldkant på tillvaron.

Det är målgruppen för Seniormässan som just nu pågår på Malmömässan och väntas locka tusentals besökare.

– Vi vill erbjuda en trevlig mötesplats där den som är glad och nyfiken kan få ny inspiration, säger projektledaren Christina Persson.

Den första Seniormässan i Malmö arrangerades 2013 och har sedan dess vuxit för var år, både vad gäller utställare och besökare.

Under tre dagar deltar omkring 150 utställare med erbjudanden om allt från kropp och hälsa till nybyggda lägenheter för 55+:are.

Just besökare från 55 år och uppåt har identifierats som målgrupp för mässans arrangörer, även om det inte finns en åldersgräns.

– Det är ju en flytande gräns för vad en senior är, vi har sagt 55+ men det finns liksom ingen gräns eller ett enkelt svar. Kanske har seniorbegreppet att göra med att man har mer tid, kanske jobbar man då lite mindre eller inte alls, säger Christina Persson.

"Senioren är en nyfiken individ"

Vidare beskriver hon den typiske besökaren på Seniormässan som en intresserad individ som är nyfiken på vad som finns att hämta i den nya livsfas man befinner sig i efter att barnen lämnat boet och yrkeskarriären är avklarad.

–  Bara för att man har har blivit äldre har man inte tappat sina intressen. Alexandra Charles sade i sitt tal i dag (tisdag, reds anm) att dagens 70-åringar är rena ungdomen och fortfarande vill lära sig nytt och njuta av livet.

– Vi jobbar med olika teman på mässan: resor, boende, fritid, kultur och hälsa och omsorg, allt som kan vara intressant!

Spännande föredrag

Utöver det bjuder mässan också på möjligheter att få lyssna på spännande föredrag av populära profiler som Alexandra Charles, Knut Knutson (från SVT:s "Antikrundan"), Jesper Aspegren och vinkännaren Bengt Frithiofson.

– Förhoppningsvis har vi något för alla, man kan komma hit och bara trivas, träffa gamla bekantskaper från förr, äta och dricka något gott och kanske lyssna på något föredag och få ny inspiration, säger Christina Persson.


Läs fler nyheter och reportage i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!