Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här inför bostadsbolaget totalförbud mot rökning

Nu är det färdigrökt i Kalmarhems nybyggda lägenheter. Både för boende och besökare och även utomhus.Foto: JAN NORDÉN / IBL
Även på balkongen blir det rökförbud (genrebild)Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Rökare som vill flytta in i en nybyggd lägenhet i Kalmarhem får finna sig i att fimpa.

Samma sak gäller för besökare.

I ett pressmeddelande på måndagen berättar kommunala Kalmarhem att de inför ett totalt rökförbud i samtliga nybyggda lägenheter.

Rökförbudet gäller såväl i som omkring bostäderna samt 25 meter från fastigheterna, skriver bostadsbolaget

Rent konkret innebär förbudet att den som vill flytta in i en nybyggd bostad först måste skriva under ett tillägg i kontraktet där hyresgästen förbinder sig att vare sig röka i bostaden, på balkongen eller uteplatsen.

– Vi är övertygande om att rökfria bostäder kommer ge en ökad trivsel och bidra till en bättre grannsämja, säger Kalmarhems vd Per Stephani.

Hyresgäster har hört av sig till Kalmarhem

Det absolut rökförbudet omfattar även gäster till de boende.

Per Stephani är glad över rökförbudet och säger att beslutet att förbjuda rökning i de nybyggda bostäderna är något som efterfrågats.

– Att vi kan erbjuda rökfria bostäder ser vi som något mycket positivt då många kunder hör av sig till oss för att påvisa sitt missnöje kring besvärande röklukt i sin bostad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!