Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här har nystartade damlaget samma resurser som herrarna

Svedala IF har startat ett damlag – och det sker på lika villkor.Foto: Colourbox

Svedala IF har startat ett damlag som ska ha samma resurser som herrarna i klubben.

– Det är jätteviktigt med jämställdheten, att tjejer och killar får lika mycket här. Det har Svedala IF varit noga med, säger Amanda Ellingsen som spelar i det nya damlaget till Sydsvenskan.

Svedala IF började jobba aktivt med att försöka få in mer tjejer i fotbollsklubben för tre år sedan. En ungdomsansvarig besökte idrottslektioner på alla skolor i Svedala och brev skickades ut till alla flickor födda mellan 2007 och 2011. Det ledde till att tjejfotbollen i föreningen fyrdubblades på ett år.

Nu har Svedala IF startat ett damlag – och det sker på lika villkor. Damlaget ska till exempel träna på samma veckodagar och tider som herrarna.

– Det är viktigt att det finns både en flick- och pojksida inom fotbollen och att alla framhävs lika mycket, säger Emma Gullstrand i damlaget till tidningen.

Sportchefen: ”Mycket större intresse än vi hade tänkt oss”

Damlaget har nyligen börjat träna ihop, men föreningens mål är att anmäla laget till seriespel i vår.

– Styrelsen önskar att vi ska ha damlag i seriespel, det står också i våra stadgar. Det var mycket större intresse än vi hade tänkt oss, säger klubbens sportchef Patrik Büssow till tidningen.

När det för två veckor sedan hölls ett första informationsmöte dök 22 intresserade spelare upp.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!