Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här har man redan börjat sätta upp julpyntet – i juni

I den danska butiken Billigblomst har man redan börjat med julhandeln. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Det här är en betydligt mer väntad scen mitt i sommaren. Just den här stranden ligger i Nederländerna och var fullsatt under söndagseftermiddagen.Foto: ROBINUTRECHT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Midsommar har precis gått oss förbi, och än känns julen långt borta. Eller?
I den danska butiken Billigblomst har man redan satt upp julpyntet på hyllorna – sex månader innan jul. 

Det är exakt sex månader kvar till julafton. Men det hindrar inte den danska butikskedjan Billigblomst, som redan nu har plockat fram tomtar och julkulor.

Men enligt butiksägaren är det inte i försäljningssyfte som julpyntet redan står framme:

– Det är inte för att vi tror att vi kommer sälja juldekorationer redan, utan det är helt enkelt en logistisk fråga. Vi hinner helt enkelt inte att packa ut allt julpynt i butiken om vi inte börjar så här tidigt, säger Brian Reenberg, ägaren av butikskedjan till Tv2 Østjylland.

”Det är redan folk som köper”

Butikerna har försökt att gömma julsakerna längst bak, men trots det – och trots att det är juni månad – har flera kunder redan köpt på sig av julpyntet.

– Vi har valt att starta med julsakerna i avlägsna hörn, men där är folk som köper det redan. Normalt sett får vi in julsaker i augusti, men under de senaste två åren har vi inte hunnit sätta fram allt innan folk har köpt upp det, så därför har vi nu köpt ännu mer – och tagit fram det tidigare, säger Brian Reenberg.