Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Har hållit sig gömd över fyra månader

I över fyra månader har utvisningshotade Lollo hållit sig gömd. 

Hon lever under dödshot från sin våldsamma pappa som också avvisats till Kroatien. 

- Hon kommer fortsätta gömma sig, säger Anita Dorazio vid Asylkommittén.

I slutet av januari i år gick den romska flickan Lollo, 17, under jorden. 

 - Hon vet att hennes pappa kommer döda henne om hon avvisas till Kroatien. Hon har ju vågat berätta öppet om pappans misshandel och dessutom vidhållit detta. Han har sagt att han ska söka upp henne den dag hon återvänder till Kroatien vilket innebär att det är fara för hennes liv, säger Anita Dorazio vid Asylkomittén, som sedan i december förra året engagerat sig i fallet. 

Bor på hemlig ort

 Men trots dödshot och systematisk misshandel räknas det inte som humanitära skäl och Lollo bor sedan i januari på hemlig ort i Sverige.

 - Lollo är en liten stark tjej som varit med om hemska saker. Nu bor hon tillsammans med en underbar familj som tar hand om henne och som samlat ihop pengar till hennes studier, säger Anita Dorazio.

Påfrestande situation

 Att ständigt hålla sig gömd tär och Anita Dorazio säger att situationen är påfrestande.

 - Hon mår naturligtvis inte bra. Att inte kunna ha kompisar och leva ett normalt liv är jobbigt. Men om vi går vidare i avvisningsprocessen kommer vi bara sätta fart på polisen. Och med hänsyn till hennes liv vore det alternativet värre i dagsläget.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!