Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här häckar komikerna

BETONGHÄCKAR. Här blir Johan Westers och Anders Jonssons bakdelar förevigade i Tomelilla. Hasse Alfredson, till höger, får titt som tätt göra om sitt avtryck eftersom hans signerade avgjutning utsätts för stöldangrepp.
Foto: TOMAS LEPRINCE
TOMELILLA. Det tog lång tid för betongen att bränna Hipphipp-rumporna i Tomelilla.
Men nu sitter de där för evigt, Johan Westers och Anders Jonssons stjärtavtryck på boulevarden i Sveriges Hollywood.
Det var fest i hela Tomelilla i går. Hasse Alfredson gick omkring i sin vita linnekostym och mös med ortsborna.
På ettårsdagen av kommunens braksuccé med världens minsta filmmuseum, men världens största Hasse&Tage-museum fick han själv ta emot en evighetsutnämning som Tomelillas främsta och enda absoluta hedersmedborgare.

Specialpris till HippHipp

Så delade han ut jubileets specialpris till de skånska humorgiganterna Johan och Anders, mest etablerade som Hipphipp.
– En ära över allt förstånd. En utmaning att fortsätta jobba i Hasse och Tages anda med deras breda, varma, tillgängliga humor – men med spets, mening och intellektuell skärpa.
Så vandrade de tre glada Tomelillamusketörerna till var sin alldeles nycementerad sitt-plattform. Efter en halvtimme sådär ansåg murarmästaren att rumpavtrycken stabiliserats.

Ingen Lindeman

Att Hasse Alfredson satt med berodde på att hans signerade avgjutning emellanåt utsätts för stöldangrepp där den placerats bland alla andra exklusiva bakdelar med en eller annan koppling till AB Svenska Ord, Hasse eller Tage.
Och han har ännu ingen riktigt bra Lindeman finslipad för en polisanmälan mot de okända tjuvarna av hans rumpa.
Som ett uttryck för sin beundran av Hasse och Tage försökte Johan och Anders sig på en alldeles egen Lindemanimprovisation med bilboende Glenn Lindeman i huvudrollen.

Lyckad folkfest

Hasse Alfredson applåderade med stor entusiasm.
Folkfestpubliken i övrigt var lika lyckliga och glada, oavsett om de hörde eller uppfattade några poänger.
Till hösten ska Anders och Johan sätta upp en showföreställning på Lunds stadsteater. Handlingen är historiska personer och titeln på projektet ”500”.
Senare är det premiär för deras stora filmsatsning, komedin ”Morgan Pålsson – Världsreporter”, inspelad i New York, Lund, Malmö och två månader i Jordanien.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!