Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här grips misstänkta åldringsbedragarna

Två misstänkta åldringsbedragare greps på tisdagseftermiddagen på bar gärning i Trelleborg.

Civilklädda spanare slog till mot männen som försökte slå sig fria men försågs med handbojor och kördes till polishuset i Ystad.

Spanarna hade koll på männen som hade lurat sig in hos en äldre person på Hedvägen i Trelleborg.

Vid 16.30-tiden kom männen ut från offrets bostad – då slog polisen till. De båda männen överrumplades och övermannades.

Männen greps när de kom ut från en äldre persons bostad i Trelleborg.
Foto: MIKAEL NILSSON
De satte sig till motvärn och försågs då med handbojor innan de fördes i väg för förhör.
Foto: MIKAEL NILSSON

Det blev så våldsamt handgemäng att vittnen som inte visste att civilklädda poliser var inblandade ringde 112 och anmälde ett gatuslagsmål.

Både polis och ambulans hann skickas ut innan missförståndet kunde redas ut.

Polisen bekräftar gripandet

Vid 18-tiden bekräftade polisen att två personer, misstänkta för bedrägeri mot äldre person, hade gripits ”i nära anslutning till att en äldre person blivit utsatt för brott”.

Männen – som är mellan 20 och 30 år gamla och bosatta i Skåne – fördes till polishuset i Ystad. Jourhavande förundersökningsledare Malin Rosén ville inte säga så mycket om ärendet.

– Jag kan bara bekräfta att två personer har gripits som misstänkta för bedrägeri mot äldre personer, säger Malin Rosén.

Polisens spanare hade haft koll på de misstänkta bedragarna innan de slog till.
Foto: MIKAEL NILSSON
Till bråket som uppstod efter gripandet kallades ambulanser och fler poliser.
Foto: MIKAEL NILSSON

– Förhör pågår just nu och vi håller på med viktiga, tidiga utredningsåtgärder. Kontakt ska tas med åklagare under kvällen.

Fler anmälda åldringsbrott

Under måndagen anmäldes också ett åldringsbrott i Trelleborg. En kvinna i 95-årsåldern blev bestulen på smycken av personer som sa sig komma från en bank.

Den 4 maj tog sig två män maskerade med munskydd in hos en kvinna i 95-årsåldern i Malmö genom att vilseleda henne, och sökte igenom bostaden.

Männen tog hennes kontanter och smycken – de fick till och med smyckena som kvinnan bar vid den tidpunkten.

Polisen i södra Småland gick på tisdagen ut med en varning:

– Just nu pågår i vårt område en serie av åldringsbrott där bedragaren utnyttjar en äldre persons utsatthet för att lura till sig eller stjäla, skrev polisen.

– Brotten utreds nu av polisen och är rubricerade som bedrägerier samt stölder. Vi söker vittnesuppgifter som kan leda oss fram till gärningsmännen.

TV: Man hittad  död – misstänkt mord

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!