Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här gifter sig Håkan, 94, med sin Ingrid, 88

Håkan Andersson, 94, och Ingrid Jonsson, 88, lovade varandra evig trohet i lördags.Foto: Jari Välitalo/Hallandsposten
De gratulerades av släkt och vänner.Foto: Jari Välitalo/Hallandsposten
De är ett av Sveriges äldsta brudpar.Foto: Jari Välitalo/Hallandsposten
Båda hade varit gifta på var sitt håll tidigare och när de för ett år sedan bestämde sig för att sälja huset och flytta till en lägenhet i Halmstad började de gå i giftastankar.Foto: Jari Välitalo/Hallandsposten

Kärleken har som bekant ingen ålder.

Nu har Håkan Andersson, 94, och Ingrid Jonsson, 88, knutit hymens band.

– Det känns jättebra, säger Ingrid.

Håkan Andersson och Ingrid Jonsson träffades av en ren tillfällighet via gemensamma bekanta redan för 17 år sedan. De flyttade ihop och hamnade i halländska Hyltebruk.

– Sedan har det bara rullat på, säger Ingrid Jonsson.

Båda hade varit gifta på var sitt håll tidigare och när de för ett år sedan bestämde sig för att sälja huset och flytta till en lägenhet i Halmstad började de gå i giftastankar.

I lördags var den stora dagen här. I bänkraderna i Sperlingsholms kyrka i Halmstad satt barn, barnbarn och barnbarnsbarn fyllda av förväntan. Håkan kom med rullatorn fram till altaret och mötte sedan sin brud. Efter att de avlagt sina löften till varandra kom den efterlängtade kyssen.

– Vi har tänkt på det här länge. Det är aldrig för sent att slå till. Det kändes så bra att vi äntligen gifte oss, säger Håkan.

"Helt betagen"

Ingrid beskriver bröllopet som vackert och stämningsfullt.

– Det går inte i ord att beskriva men det överträffade alla mina förväntningar. Kyrkan var så fin, sångerna var så vackra och jag är helt betagen och överväldigad. Det var allt lite nervöst.

Att det låg lite regn i luften gjorde ingenting.

– Jag undrar om det inte haglade lite också men jag kände ingenting. Jag var så lycklig, säger Ingrid.

"Bara vi får vara friska"

Håkan och Ingrid är utan tvekan ett av Sveriges äldsta brudpar. Ingrid tror dock inte att det blir någon större skillnad i deras liv nu mot tidigare.

– Det får ge sig om det blir någon skillnad men det tror jag inte. Men vi har ju alla ägodelar mer gemensamt nu som gifta förstås.

Efter vigseln blev det lite festligheter i Kvibille gästgivargård där brudparet också tillbringade bröllopsnatten.

Den stora bröllopsfesten är planerad till den 14 juni. Bröllopsresa väntar de med.

– Vi får ta en sak i taget. Det viktigaste är att vi har varandra. Bara vi får vara friska och krya så blir nog allt bra.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter - där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​