Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här försöker rånaren slå sig ut från Coop

Efter att 30-åringen konfronterats av personalen och enligt åtalet slagit en anställd flyr han ut ur butiken. Foto: Ur polisens förundersökning
Den nu åtalade rånaren hade synts till i butiken flera gånger innan rånet inträffade. Foto: NIKE ISAKSSON/IBL-AOP / /ALL OVER PRESS

Gång på gång syntes mannen i Coop-butiken men han handlade aldrig.

När en anställd till slut försökte stoppa den misstänkte tjuven utbröt våldsamt tumult.

Under flykten från Coop-butiken slogs personalen blodig.

Den misstänkte 30-åringen var under några månader förra året en flitigt återkommande kund i Coop-butiken i Norrliden i Kalmar. Personalen lade märke till honom, inte minst eftersom han aldrig handlade, i stället skyllde han ofta på att han glömt sin plånbok eller något annat. Flera ur personalen antog att mannen stal varor men vågade inte konfrontera honom.

Men i början av augusti valde personalen att ingripa, bland annat efter att kunder uppmärksammat dem på att mannen plockat ner varor i sin jacka och väska.

Här passerar den misstänkte tjuven kassan utan att betala. Foto: Ur polisens förundersökning

En manlig anställd ringde omedelbart polisen eftersom han kände på sig att det kunde bli problem och gick sedan mot utgången där han skulle stoppa 30-åringen efter att denne passerat kassan utan att betala.

Kraftigt knytnävsslag

Men när 30-åringen fick syn på den anställde vid dörrarna tog han sats och gav sedan mannen ett kraftigt knytnävsslag innan han flydde ut ur butiken.

Den anställde mannen vittnar i förhör om hur hårt slaget var. För att skydda ansiktet fick han upp sin armbåge, som tog den värsta smällen.

I tumultet ramlade han bakåt och slogs blodig på delar av kroppen.

– Om jag inte hade skyddat mig med armen hade jag blivit träffat antingen i ansiktet eller på halsen. Då hade jag inte suttit här i dag, säger han i förhör.

Mannens flykt ur butiken fångades på film och han kunde senare identifieras av polispatrullen som kallats till platsen. Han kändes också igen av flera av de anställda.

Nekar till misstankar om rån

I förhör nekar han till misstankarna och säger att han var inne för att handla i butiken medan han väntade på bussen.

– Jag har inte knuffat till honom. Han flyttade ju på sig, säger han när förhörsledaren frågar honom om tumultet.

Utöver rån åtalas han även för flera andra brott, bland annat ringa narkotikabrott, snatterier och knivinnehav, skriver Barometern som först rapporterade om åtalet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!