Efter att 30-åringen konfronterats av personalen och enligt åtalet slagit en anställd flyr han ut ur butiken. Foto: Ur polisens förundersökningEfter att 30-åringen konfronterats av personalen och enligt åtalet slagit en anställd flyr han ut ur butiken. Foto: Ur polisens förundersökning
Efter att 30-åringen konfronterats av personalen och enligt åtalet slagit en anställd flyr han ut ur butiken. Foto: Ur polisens förundersökning
Den nu åtalade rånaren hade synts till i butiken flera gånger innan rånet inträffade. Foto: NIKE ISAKSSON/IBL-AOP / /ALL OVER PRESSDen nu åtalade rånaren hade synts till i butiken flera gånger innan rånet inträffade. Foto: NIKE ISAKSSON/IBL-AOP / /ALL OVER PRESS
Den nu åtalade rånaren hade synts till i butiken flera gånger innan rånet inträffade. Foto: NIKE ISAKSSON/IBL-AOP / /ALL OVER PRESS

Här försöker rånaren slå sig ut från Coop

Publicerad

Gång på gång syntes mannen i Coop-butiken men han handlade aldrig.

När en anställd till slut försökte stoppa den misstänkte tjuven utbröt våldsamt tumult.

Under flykten från Coop-butiken slogs personalen blodig.

Den misstänkte 30-åringen var under några månader förra året en flitigt återkommande kund i Coop-butiken i Norrliden i Kalmar. Personalen lade märke till honom, inte minst eftersom han aldrig handlade, i stället skyllde han ofta på att han glömt sin plånbok eller något annat. Flera ur personalen antog att mannen stal varor men vågade inte konfrontera honom.

Men i början av augusti valde personalen att ingripa, bland annat efter att kunder uppmärksammat dem på att mannen plockat ner varor i sin jacka och väska.

Här passerar den misstänkte tjuven kassan utan att betala.Foto: Ur polisens förundersökning

En manlig anställd ringde omedelbart polisen eftersom han kände på sig att det kunde bli problem och gick sedan mot utgången där han skulle stoppa 30-åringen efter att denne passerat kassan utan att betala.

Kraftigt knytnävsslag

Men när 30-åringen fick syn på den anställde vid dörrarna tog han sats och gav sedan mannen ett kraftigt knytnävsslag innan han flydde ut ur butiken.

Den anställde mannen vittnar i förhör om hur hårt slaget var. För att skydda ansiktet fick han upp sin armbåge, som tog den värsta smällen.

I tumultet ramlade han bakåt och slogs blodig på delar av kroppen.

– Om jag inte hade skyddat mig med armen hade jag blivit träffat antingen i ansiktet eller på halsen. Då hade jag inte suttit här i dag, säger han i förhör.

Mannens flykt ur butiken fångades på film och han kunde senare identifieras av polispatrullen som kallats till platsen. Han kändes också igen av flera av de anställda.

Nekar till misstankar om rån

I förhör nekar han till misstankarna och säger att han var inne för att handla i butiken medan han väntade på bussen.

– Jag har inte knuffat till honom. Han flyttade ju på sig, säger han när förhörsledaren frågar honom om tumultet.

Utöver rån åtalas han även för flera andra brott, bland annat ringa narkotikabrott, snatterier och knivinnehav, skriver Barometern som först rapporterade om åtalet.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag