"Idol"-programledaren Pär tror de kommer hitta flera stjärnor i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG"Idol"-programledaren Pär tror de kommer hitta flera stjärnor i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
"Idol"-programledaren Pär tror de kommer hitta flera stjärnor i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Teuta,16, från Malmö är taggad. Hon ska sjunga "Listen" av Beyoncé för juryn. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGTeuta,16, från Malmö är taggad. Hon ska sjunga "Listen" av Beyoncé för juryn. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Teuta,16, från Malmö är taggad. Hon ska sjunga "Listen" av Beyoncé för juryn. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Programledaren Pär Lernström med Ida, 20, Ängelholm, Shqipdona, 21, Båstad och Amanda, 19, Ängelholm. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGProgramledaren Pär Lernström med Ida, 20, Ängelholm, Shqipdona, 21, Båstad och Amanda, 19, Ängelholm. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Programledaren Pär Lernström med Ida, 20, Ängelholm, Shqipdona, 21, Båstad och Amanda, 19, Ängelholm.  Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Vännerna Marcus, 26 och Marcus, 28, ska båda spela varsin Kip Moore-låt för "Idol"-juryn. Båda två är från Helsingborg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGVännerna Marcus, 26 och Marcus, 28, ska båda spela varsin Kip Moore-låt för "Idol"-juryn. Båda två är från Helsingborg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Vännerna Marcus, 26 och Marcus, 28, ska båda spela varsin Kip Moore-låt för "Idol"-juryn. Båda två är från Helsingborg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Här får Sydsverige chansen i "Idol"-festen

Publicerad

Stämningen var laddad när "Idol"-juryn mötte talangerna i Sydsverige.

Förutom en åtråvärd guldbiljett såg många fram emot att få möta Anders Bagge och Kishti Tomita.

– Många är spända och taggade på den nygamla juryn, säger "Idol"-programledaren Pär Lernström.

Mängder av fans stod redo utanför Slagthusets dörrar när klockan slog åtta på lördagsmorgonen. Inte ens ett ihållande ösregn tog ner den förväntansfulla stämningen.

Här ska tv-programmet "Idol" hitta morgondagens musikstjärnor. Amanda Fondell, Robin Stjernberg och Måns Zelmerlöw är alla från Sydsverige och de har tidigare tagit sig långt i programmet.

"Skåne bjuder på stjärnor"

"Idol"-programledaren Pär Lernström är mitt uppe i att ta en selfie med två syskon när vi träffar honom. Han är minst lika peppad som deltagarna som väntar.

– Trots regnet är stämningen på topp. De som söker är här för att de verkligen drömmer om ett liv som artist men det är nog ganska många som vill få kramas med Anders Bagge och träffa Kishti!

– Skåne har bjudit på flera artister som det gått bra för både i programmet och senare. Nu är det ett tag sen men vi brukar hitta stjärnor i Malmö. Här influeras folk av hiphop och R'n'B och den musikscenen har ju växt enormt de senaste åren, säger Pär.

 

Åsa, 49, kramar om dottern Vendela, 17, efter att Vendela varit inne hos juryn. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

När 17-åriga Vendela från Malmö kommer ut från juryn får hon en stor kram av sin mamma Åsa. Hon har precis sjungit "Bird Set Free" av Sia. Det är första gången hon ställer upp i programmet.

– Det gick bra! Tror jag, lägger hon till och fortsätter:

– Jag får ju veta först om ett par dagar hur det gick. Men det kändes bra!

 

Kent, 50, har åkt från Hässleholm för att ställa sig framför juryn.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Kent från Hässleholm passar på att plinka på sin gitarr under tiden som han väntar på sin tur. Han är 50 år och en av de äldsta som söker till programmet.

– En kompis tipsade mig och jag åkte hit. Jag har varit arbetslös rätt länge och tänker att jag provar alla dörrar som öppnas för mig. Vi får se hur det går. Jag hade blivit glad om jag fick jobba som karaokevärd på en färja! säger han innan han river av en låt. 

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag