STORVINNARE. Postkodlotteriet delade ut en rekordstor pott i går - och gjorde 16 personer till miljonärer. Foto: Thomas Wingstedt
STORVINNARE. Postkodlotteriet delade ut en rekordstor pott i går - och gjorde 16 personer till miljonärer. Foto: Thomas Wingstedt

Här får byn 16 nya miljonärer

Publicerad
Uppdaterad
I Torpsbruk bor det 354 personer.
I går blev 16 av dem miljonärer, när TV4:s Postkodlotteriet kom på besök.
Elisabeth Appeltoft Petersson, 50, vann 8,4 miljoner - och hennes man Mikael Petersson tio miljoner.
- Vi har inte fattat det, vi är helt förvirrade, säger hon.
Hur stor vinstsumman blir i Grannyran beror på hur många i postnummerområdet som prenumererar på Postkodlotteriet, och hur länge de gjort det.
I lilla Torpsbruk i Alvesta kommun, hittills mest känt för att vara tennisstjärnan Mats Wilanders hemort, är det många som prenumererat länge - och det ger många vinnare.
Så när storvinsten delades ut där i går fick 46 personer dela på 112 miljoner kronor, i vinster på mellan 57 000 kronor och 16,8 miljoner.
Elisabeth Appeltoft-Petersson, 50, och hennes man Mikael Petersson, 47, vann tillsammans 18 miljoner. Något som var svårt att ta in i glädjeyran på torget i Växjö i går kväll.

"Helt förvirrande"

- Vi har inte fattat det, det är en så stor summa att man förstår inte. Vi är helt förvirrade, säger Elisabeth.77
- Vi visste att vi skulle vinna någonting. Vi hade räknat ut att det borde bli ungefär en miljon vilket vi tyckte var jättemycket, men vi visste ju inte säkert så vi har pendlat mellan hopp och förtvivlan. Men vi är oerhört glada.
Vad de ska göra med sina pengar har de inte hunnit tänka så mycket på.
- Vi vill investera och förvalta dem så vi vet att vi har tryggheten. Sen tänker vi på familjen, så klart.
- Vi har funderat på ett hus vid havet. Nu kanske vi kan börja titta på det.
Vad gör ni när ni vaknar som mångmiljonärer i morgon?
- Vi tar nog ledigt från jobbet och sedan kommer vi att fira på något sätt. Vi har tyvärr ingen champagne hemma, annars hade vi kunnat fira med champagnefrukost!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag