Ekorren satt i riset, skulle stjäla fjädrar. Ja, vad ekorren föll för är oklart men Björn Zachrisson fångade i alla fall hela dramat på film. Foto: Björn Zachrisson
Ekorren satt i riset, skulle stjäla fjädrar. Ja, vad ekorren föll för är oklart men Björn Zachrisson fångade i alla fall hela dramat på film. Foto: Björn Zachrisson

Här fångas ekorren på film – under stölden av påskriset

Publicerad

De härliga färgerna var allt för frestande för ekorren.

Gång på gång klättrade den lille gynnaren upp i riset för att riva med sig så mycket som möjligt av påskpyntet.

– Det var ett sällsamt spektakel, den ramlade ner flera gånger men gav aldrig upp, säger Björn Zachrisson som fångade allt på film.

Kanske var det de kulörta färgerna som fick ekorren i Listerby utanför Ronneby att helt förlora sig i riset på skärtorsdagen.

Björn Zachrisson berättar hur han och hans hustru Ingela bara skulle svänga förbi en butik innan de åkte hem för att fortsätta med påskstöket.

– Men det var stängt och Ingela bad mig fotografera skylten med telefonnumret så vi kunde ringa sen.

Ekorren for upp och ned

När han fick telefonen i handen dök plötsligt en ekorre upp, den lille krabaten var i full färd med att klättra upp och ner i påskriset utanför affären som var pyntat med flera fjädrar i olika färger.

Ekorren for upp och ner i riset och gjorde vad den kunde för att plocka på sig så många fjädrar som möjligt.

– Det var världens skådespel, helt suveränt. I bland tappade den några fjädrar men då sprang den tillbaka och hämtade dem igen, säger Björn Zachrisson.

Den lille krabaten i riset var mycket målinriktad. Björn beskriver hur den mer eller mindre tryckte in fjädrar i kinden för att få med sig så många som möjligt.

"Ville få extra fint till påsk"

I bland blev ekorren allt för ivrig och ramlade helt enkelt ned. Men den lät sig inte nedslås av något bakslag utan klättrade raskt upp igen.

Efter ungefär sju minuter var ekorren klar och av de omkring 25 fjädrarna som från början piggade upp riset var bara ett fåtal kvar.

– Jag vet ju inte vad den skulle med fjädrarna till, förmodligen till sitt bo, jag har förstått att de gärna boar in sig och nu ville den kanske få lite extra fint till påsk?

SVT Nyheter Blekinge rapporterade först om den fräcka ekorren.

Läs fler reportage och nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag