Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här fångas ekorren på film – under stölden av påskriset

Ekorren satt i riset, skulle stjäla fjädrar. Ja, vad ekorren föll för är oklart men Björn Zachrisson fångade i alla fall hela dramat på film. Foto: Björn Zachrisson

De härliga färgerna var allt för frestande för ekorren.

Gång på gång klättrade den lille gynnaren upp i riset för att riva med sig så mycket som möjligt av påskpyntet.

– Det var ett sällsamt spektakel, den ramlade ner flera gånger men gav aldrig upp, säger Björn Zachrisson som fångade allt på film.

Kanske var det de kulörta färgerna som fick ekorren i Listerby utanför Ronneby att helt förlora sig i riset på skärtorsdagen.

Björn Zachrisson berättar hur han och hans hustru Ingela bara skulle svänga förbi en butik innan de åkte hem för att fortsätta med påskstöket.

– Men det var stängt och Ingela bad mig fotografera skylten med telefonnumret så vi kunde ringa sen.

Ekorren for upp och ned

När han fick telefonen i handen dök plötsligt en ekorre upp, den lille krabaten var i full färd med att klättra upp och ner i påskriset utanför affären som var pyntat med flera fjädrar i olika färger.

Ekorren for upp och ner i riset och gjorde vad den kunde för att plocka på sig så många fjädrar som möjligt.

– Det var världens skådespel, helt suveränt. I bland tappade den några fjädrar men då sprang den tillbaka och hämtade dem igen, säger Björn Zachrisson.

Den lille krabaten i riset var mycket målinriktad. Björn beskriver hur den mer eller mindre tryckte in fjädrar i kinden för att få med sig så många som möjligt.

"Ville få extra fint till påsk"

I bland blev ekorren allt för ivrig och ramlade helt enkelt ned. Men den lät sig inte nedslås av något bakslag utan klättrade raskt upp igen.

Efter ungefär sju minuter var ekorren klar och av de omkring 25 fjädrarna som från början piggade upp riset var bara ett fåtal kvar.

– Jag vet ju inte vad den skulle med fjädrarna till, förmodligen till sitt bo, jag har förstått att de gärna boar in sig och nu ville den kanske få lite extra fint till påsk?

SVT Nyheter Blekinge rapporterade först om den fräcka ekorren.

Läs fler reportage och nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.