Ola Jacobson filmade när lärarna stal showen på skolavslutningen. Foto: Ola JacobsonOla Jacobson filmade när lärarna stal showen på skolavslutningen. Foto: Ola Jacobson
Ola Jacobson filmade när lärarna stal showen på skolavslutningen.  Foto: Ola Jacobson

Här dansar lärarna på skolavslutningen

Publicerad

Här gör lärarna på Lerbäcksskolan i Lund succé.

Under skolavslutning stegar NO-lärare, hemkunskapslärare och musiklärare upp på scenen för att underhålla.

 – Jag satt väldigt bra till och tänkte att det här måste ju filmas, säger Ola Jacobson, som filmade lärarna. 

På skolavslutningarna landet runt ligger ofta fokuset på eleverna som äntligen får sommarlov. 

I Lund däremot stal lärarna showen. Mitt under skolavslutningen klev de upp på scenen i kyrkan för att uppträda.

– Det var bara massa glada tillrop, alla blev glada av att se det. Det var kul. Dessutom uppskattas det av många att lärarna visar engagemang och bjuder till, säger Ola Jacobson. 

https://www.facebook.com/ola.jacobson/videos/10203452424387654/

Sköna lärare på Lerbäcksskolan

Det brukar visserligen vara mycket musik på avslutningarna, men att lärare är så iblandade som de i år var hör inte till vanligheterna. 

Lärarna dansade i en inövad koreografi till Beyonces "Love on top". 

Lerbäcksskolan har en musikprofil i årskurs 4-9. Så att det var lärare från just den skolan är ingen slump. 

Men det var inte bara musiklärare som uppträdde..

– Det är NO-lärare, hemkunskap och alla andra kolleger. Inte alla, och de gör ju det för att de är sköna lärare, säger Ola Jacobson. 

Ola Jacobson valde att dela med sig av klippet på Facebook och skrev:

"Alltså lärarna på Lerbäckskolan!! Så avslutar man ett läsår.

Och vilket genomslag. Över hundratusen har tittat på klippet och många av dem har reagerat och spridit det vidare. 

– Det plingar hela tiden i telefon, så det sprider ju sig. Det blir jag glad av.

Hade det på känn

Ola Jacobsons son berättar för Skånska Dagbladet, som först skrev om lärarna, att även eleverna uppskattade lärarnas dans. 

Men många av eleverna hade på känn att det skulle hända något. 

– Jag och mina kompisar gick förbi aulan för några dagar sedan när vi letade efter en musiklärare. Vi gick in genom en dörr och då stod lärarna där och övade på en dans. När vi skulle gå in genom samma dörr igen så var den låst. De har övat i smyg, säger han till tidningen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag