Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Här bor den dolda eliten – konflikten under ytan

LOMMA. Invånarna tillhör de rikaste i landet – här bor Skånes akademiska elit.

I Sverige är det bara Lidingö som haft en större värdeökning på villor och en snittvilla kostar nästan 8 miljoner kronor.

Men i den fina kustorten pågår också en konflikt under ytan.

Den handlar om de få hyresrätterna – och om vem som ska ha möjlighet att bo här. 

– Det är politiker som uttryckt att vi inte ska ha mer hyresrätter för att det då kommer hit folk från andra samhällsskikt. Det känns enormt elitistiskt, säger Kristina Thored, ordförande för lokalpartiet ”Fokus Bjärred”. 

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.