Flygplatschefen Peter Weinhandl och operastjärnan Rickard Söderberg hjälps åt att avtäcka porträttet på Rickard Söderberg på Malmö Airport. Foto: Tomas LeprinceFlygplatschefen Peter Weinhandl och operastjärnan Rickard Söderberg hjälps åt att avtäcka porträttet på Rickard Söderberg på Malmö Airport. Foto: Tomas Leprince
Flygplatschefen Peter Weinhandl och operastjärnan Rickard Söderberg hjälps åt att avtäcka porträttet på Rickard Söderberg på Malmö Airport. Foto: Tomas Leprince
"En stor ära förstås. Jag känner mig oroligt hedrad", säger Rickard Söderberg. Foto: Tomas Leprince"En stor ära förstås. Jag känner mig oroligt hedrad", säger Rickard Söderberg. Foto: Tomas Leprince

"En stor ära förstås. Jag känner mig oroligt hedrad", säger Rickard Söderberg.

 Foto: Tomas Leprince
Rickard Söderberg utsågs tidigare till Årets Skåning av Kvällspostens läsare. Foto: Tomas LeprinceRickard Söderberg utsågs tidigare till Årets Skåning av Kvällspostens läsare. Foto: Tomas Leprince

Rickard Söderberg utsågs tidigare till Årets Skåning av Kvällspostens läsare.

 Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Här blir Söderberg Skånes ansikte utåt

Publicerad

Operasångaren och tv-stjärnan Rickard Söderberg har tidigare utsetts till årets skåning av Kvällspostens läsare.

Som ett mycket påtagligt bevis för det hängdes på fredagen hans porträtt upp på Malmö Airport bland raden av andra skånska kändisar.

Det var en mycket rörd operasångare som tillsammans med flygplatschefen Peter Weinhandl fick nöjet att avtäcka bilden av den populäre artisten i en av flygplatsens ankomsthallar.

På väggen hänger sedan tidigare personer som fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, Tetra Pak-miljardären Ruben Rausing och skådespelaren Ernst-Hugo Järegård i flygplatsens egen "wall of fame".

Sidan om Birgit

Rickard Söderberg tar själv plats sidan om hovsångerskan Birgit Nilssons porträtt.

– En stor ära förstås. Jag känner mig otroligt hedrad, både över att Kvällspostens läsare röstade fram mig som årets skåning, men också att jag får den här hedersplatsen på flygplatsen.

Rickard Söderberg säger att han ofta använder flygplatsen för sina resor till Stockholm.

– Jag kommer att passera de här bilderna med stor stolthet, kanske att jag stannar till och putsar lite grann på min egen bild också, säger han.

Rickard Söderberg är ursprungligen pianist med utbildning från bland annat musikhögskolan vid Göteborgs universitet. Han föddes i Snöstorps församling och växte upp i Halmstad.

Som infödd skåning

Numera känner han sig som infödd skåning och kan säga rullebör och spiddekaga.

Operastjärnans porträtt får nu hänga i ett år framåt på platsen där bilden på fotbollsspelaren Markus Rosenberg, den förra pristagaren av Årets Skåning, fått hänga till MFF-supportrarnas förtjusning under senaste året.

Jobbmässigt har Rickard Söderberg fullt upp. Han har precis förverkligat drömmen om att ge ut en egen julskiva och ligger i startgroparna för en landsomfattande julturné till 24 städer från Luleås i norr till Malmö i söder.

Han spelar också in en programserie som handlar om en kör med bara hemlösa. Programserien heter "Gatans kör" och sänds i SVT till våren.

Arrangemanget "Årets Skåning" sker i samarbete med Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag.

Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag