Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här blir Söderberg Skånes ansikte utåt

Flygplatschefen Peter Weinhandl och operastjärnan Rickard Söderberg hjälps åt att avtäcka porträttet på Rickard Söderberg på Malmö Airport. Foto: Tomas Leprince

"En stor ära förstås. Jag känner mig oroligt hedrad", säger Rickard Söderberg.

Foto: Tomas Leprince

Rickard Söderberg utsågs tidigare till Årets Skåning av Kvällspostens läsare.

Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas Leprince

Operasångaren och tv-stjärnan Rickard Söderberg har tidigare utsetts till årets skåning av Kvällspostens läsare.

Som ett mycket påtagligt bevis för det hängdes på fredagen hans porträtt upp på Malmö Airport bland raden av andra skånska kändisar.

Det var en mycket rörd operasångare som tillsammans med flygplatschefen Peter Weinhandl fick nöjet att avtäcka bilden av den populäre artisten i en av flygplatsens ankomsthallar.

På väggen hänger sedan tidigare personer som fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, Tetra Pak-miljardären Ruben Rausing och skådespelaren Ernst-Hugo Järegård i flygplatsens egen "wall of fame".

Sidan om Birgit

Rickard Söderberg tar själv plats sidan om hovsångerskan Birgit Nilssons porträtt.

– En stor ära förstås. Jag känner mig otroligt hedrad, både över att Kvällspostens läsare röstade fram mig som årets skåning, men också att jag får den här hedersplatsen på flygplatsen.

Rickard Söderberg säger att han ofta använder flygplatsen för sina resor till Stockholm.

– Jag kommer att passera de här bilderna med stor stolthet, kanske att jag stannar till och putsar lite grann på min egen bild också, säger han.

Rickard Söderberg är ursprungligen pianist med utbildning från bland annat musikhögskolan vid Göteborgs universitet. Han föddes i Snöstorps församling och växte upp i Halmstad.

Som infödd skåning

Numera känner han sig som infödd skåning och kan säga rullebör och spiddekaga.

Operastjärnans porträtt får nu hänga i ett år framåt på platsen där bilden på fotbollsspelaren Markus Rosenberg, den förra pristagaren av Årets Skåning, fått hänga till MFF-supportrarnas förtjusning under senaste året.

Jobbmässigt har Rickard Söderberg fullt upp. Han har precis förverkligat drömmen om att ge ut en egen julskiva och ligger i startgroparna för en landsomfattande julturné till 24 städer från Luleås i norr till Malmö i söder.

Han spelar också in en programserie som handlar om en kör med bara hemlösa. Programserien heter "Gatans kör" och sänds i SVT till våren.

Arrangemanget "Årets Skåning" sker i samarbete med Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag.

Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!