Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här besöks musrestaurangen – av en livs levande mus!

Den lilla musen fångas på film när den försöker ta sig in i restaurangen.
Foto: Samuel Lundberg
Den lilla musen fångas på film när den försöker ta sig in i restaurangen.
Foto: Samuel Lundberg
Foto: HENRIK HÖGSTRÖM

Nu är det bekräftat – musrestaurangen används av riktiga möss. 

Samuel Lundberg fångade en av gästerna på film, i helgen.

– De verkade ha stängt för dagen, säger Samuel.

Den har blivit världsberömd, den lilla miniatyrrestaurangen i Malmö, skapad av konstnären Anonymouse. Förutom att internationell media har plockat upp nyheten, som Kvällsposten skrivit om flera gånger, har det dykt upp andra liknande varianter på andra håll i staden.

Men den allra roligaste händelsen i den lilla följetongen fångade nog Malmöbon Samuel Lundberg.

– Det var en helt sjuk slump får man säga. Jag satt och kollade film med en kompis, det ligger precis där miniatyrrestaurangen ligger. Vi gick dit för att kolla och då sprang det ut en mus ur en hålighet i väggen bredvid, förklarar han.

"De verkade ha stängt"

På platsen har besökare lagt ut lite mat som musen nosade på. Enligt Samuel var den helt obrydd över folksamlingen som snabbt samlades.

– Folk var nog lite förvånade. Några undrade varför den inte kom in, den försökte ju komma in i restaurangen, säger Samuel och tillägger:

– De verkade ha stängt för dagen.

Men precis som många andra tycker Samuel att miniatyrrestaurangen är ett uppskattat inslag.

– Det är kul, det är rolig med den typen av konst.

"Kommer mer"

Enligt konstnären AnonyMouse kommer det mer –  nästa år. Men vad vi kan förvänta oss vill de än så länge hålla för sig själva. 

"Tack så mycket för alla likes och följningar! Det betyder allt för oss! Utan att avslöja för mycket kan vi berätta att vi håller på att jobba med en ny scen, och under 2017 kommer ni att få se mycket mer", har AnonyMouse skrivit i ett inlägg som publicerades under onsdagen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!