Mannen blev arg och började spruta ner butiken och kassörskan med tomatketchup. Foto: ÖvervakningskameraMannen blev arg och började spruta ner butiken och kassörskan med tomatketchup. Foto: Övervakningskamera
Mannen blev arg och började spruta ner butiken och kassörskan med tomatketchup. Foto: Övervakningskamera
Lunds tingsrätt har dömt mannen till att betala skadestånd. Foto: TOMAS LEPRINCELunds tingsrätt har dömt mannen till att betala skadestånd. Foto: TOMAS LEPRINCE
Lunds tingsrätt har dömt mannen till att betala skadestånd. Foto: TOMAS LEPRINCE

Aggressiva utbrottet efter spelförlusten

Publicerad

När en man förlorade i spel inne på en närbutik blev han aggressiv.

Kassörskan bad honom lugna sig – då blev hon attackerad med ketchup.

Nu har Lunds tingrätt dömt mannen för ofredande.

I april i fjol var en man i 30-årsåldern inne på en närbutik i Eslöv för att spela på Svenska spel.

När han förlorade slog han till något i butiken och gick sedan fram till kassan för att köpa ytterligare spel, samtidigt sa butiksbiträdet till honom att lugna ner sig och inte slå på saker i butiken. Då blev mannen ännu argare och svarade:

– Nej, lägg av. Håll käften. Jag gör vad jag vill.

Kallade på polis

Kassörskan svarade att om det inte passade så kunde han spela någon annanstans, samtidigt som hon pekade mot dörren. När mannen blev ännu argare så tryckte hon på överfallslarmet och berättade att polisen var på väg.

Då exploderade mannen totalt – på övervakningsfilmen kan man se hur han börjar slå på kassapparaten. Sedan tar han upp en flaska ketchup och börjar spruta på kassan och kassörskan.

När han till slut börjar gå mot utgången plockade han upp en läskflaska som han kastade mot henne och skrek "jävla hora".


LÄS OCKSÅ: Ny spellag – staten återtar kontrollen
 

Kvinnan skadades inte fysiskt vid händelsen utan hann precis ducka undan flaskan som kom flygande genom luften.

När mannen blev agressivt sa kassörskan till honom att han kunde spela i en annan butik samtidigt som hon pekade mot dörren.Foto: Övervakningskamera

Har ett spelmissbruk

Mannen menar att han har ett spelmissbruk och att kassabiträdet hade ett otrevligt beteende. I förhör uppger han:

– Biträdet var kaxigt och uppträdde provocerande. Hon sökte konflikt.

Enligt en annan kvinna som var på plats för att handla i butiken och blev vittne till händelsen stämmer dock inte mannens version. Hon bekräftar i stället att kassörskan bara sa till mannen att lugna sig.

– Han bad då kassörskan hålla käften och kallade henne för hora, uppger vittnet i förhör.

Nu har Lunds tingsrätt dömt mannen för ofredande och skadegörelse till att betala 10 000 kronor i skadestånd till butiken och 5 300 till butiksbiträdet. Han döms till skyddstillsyn och att genomgå en behandling för sitt spelmissbruk.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag