Katten var svårt medtagen efter att ha fått i sig rök. Foto: topnewsKatten var svårt medtagen efter att ha fått i sig rök. Foto: topnews
Katten var svårt medtagen efter att ha fått i sig rök. Foto: topnews
Brandmännen satte in syrgas och gjorde hjärtmassage. Foto: topnewsBrandmännen satte in syrgas och gjorde hjärtmassage. Foto: topnews
Brandmännen satte in syrgas och gjorde hjärtmassage. Foto: topnews
Katten räddades ur ett brinnande hus på Jylland. Foto: topnewsKatten räddades ur ett brinnande hus på Jylland. Foto: topnews
Katten räddades ur ett brinnande hus på Jylland. Foto: topnews
Foto: topnewsFoto: topnews
 Foto: topnews
Foto: topnewsFoto: topnews
 Foto: topnews

Här återupplivar de
rökskadade katten

Publicerad

Den rökskadade katten var medvetslös när räddningstjänsten fick ut den ur det brinnande huset.

Men med hjärtmassage och lite frisk syrgas lyckades brandmännen återuppliva katten.

Snacka om hjälteinsats!

Några brandmän på Jylland i Danmark stod för onsdagens största hjälteinsats efter att de räddat en katt till livet i samband med en brand i en bostad.

Larmet om branden i villan i Paarup på mellersta Jylland nådde larmcentralen under onsdagseftermiddagen. När de första räddningsstyrkorna kom fram till huset på H. Jacobsens vej i Paarup möttes de av kraftig rökutveckling från bostaden.

Rökdykare sattes in för att dels släcka, dels söka igenom bostaden efter människor som kunde ha blivit kvar i eldhavet, men inga personer påträffades.

Dock hittade rökdykarna en katt som inte hade hunnit ut i tid.

Brandmännen fick ut katten

Katten var svårt medtagen efter att ha fått i sig rök. Enligt Topnews var katten medvetslös när den hittades av rökdykarna inne i huset.

Men tack vare räddningstjänstens brandmän slutade dramat lyckligt för den lille katten. Rökdykarna fick ut den och väl i säkerhet påbörjade brandmännen hjärtmassage och gav även katten syrgas.

 

Se mer på Topnews.

 

Behandlingen hjälpte direkt, efter bara en liten stund återfick den medvetandet och kunde dra en djup suck av lättnad.

Katten fördes därefter till djursjukhuset för vidare vård och observation.

Det är oklart vad som orsakade branden i villan.

Förutom katten finns det inga uppgifter om att någon annan, människa eller djur, ska ha kommit till fysisk skada.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag