Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är TV4-legendarens
nya oväntade uppdrag

Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: TOMAS LEPRINCE

På scen: Tre kompisar som kåserar och showar om fotboll, tv och väder och vind.

TV4-profilen Peppe Eng, 68, landslagslegendaren Ronnie Hellström, 68, och tv-meteorologen Mats Andersson, 66, gör succé på klubbar, krogar, företag eller var som helst de får ett uppdrag.

– Vi har hållit på i två år och tycker att det är oerhört roligt. Vi blandar skämt med allvar och tror väl att vi mest drar en publik på 50 plus, säger trion.

Peppe Eng, Ronnie Hellström och Mats Andersson bjuder på sig själva och gamla storisar  anektdoter av ibland det barnförbjudna slaget – plus bilder och filmsnuttar på storbildsskärm från sina respektive karriärer.

Cha-cha-dansande TV4-profilen Peppe Eng drar sina skrönor från tv-världen.

– Och de flesta är faktiskt sanna, påpekar han med ett leende.

Radiosport- och tv-sportveteranen Peppe berättar också med självironi om sina vingliga steg i allra första Let´s dance-programmet, hur han blev hackkyckling och fighterna med elake domaren Tony Irving.

Unik karriär

Världens bäste fotbollsmålvakt Ronnie Hellström – framröstad som etta i både VM 1974 och VM 1978 – kommenterar sin makalösa karriär till unika rörliga bilder från hans storhetstid.

77-faldige landslagskeepern är fortfarande superstor i Tyskland, där han under tio år som Kaiserslautern-proffs dominerade i Bundesliga.

– Mina fans är nu kring 85 år. Jag var 25 när jag flyttade ner och då var de ju 40-45, säger Ronnie och skrattar. Han är numera också entreprenör i (tyska) vinbranschen och ofta på plats i Kaiserslautern.

Känd från tv

"Väder-Mats" Andersson har liksom Peppe Eng ett långt förflutet i tv-rutan.

Mats och Peppe sprang då och då på varann i Stockholm, men fick senare en tätare relation i Skåne.

– Vi träffades på golfbanan i Ystad, Peppe har sommarhus i Löderup. Så bjöds jag också in till en träff med Peppe och Ronnie (barndomsvännerna från Stockholm). Det var inledningen på samarbetet för vår trio och vi kör helt enkelt (utan manus!) en mix av det som folk rent allmänt pratar om – tv, sport och väder, säger Mats Andersson.

Inkluderande många goda skratt. "Två gånger 45 minuter" tar sig rakt in i hjärtat hos publiken.

Hoppas på fler uppdrag

– Vi har en mall som vi följer, men det blir inte likadant varje gång. Vi hoppas på fler uppdrag, jag tror att vi skulle passa in i typ klubbars kick off, säger Ronnie Hellström. 

– Det finns en viss seriositet, alla berörs ju av Mats väder-och-vind-snack, och så kryddar vi med roliga grejor, säger Peppe Eng.

– Jag pratar till exempel om global uppvärmning, en av våra viktigaste frågor i dag, säger Mats Andersson.

Tre överraskande underhållare

PETER "PEPPE" ENG

Född 1948, bor i Tyresö, har sommarhus i Löderup i Skåne. Pensionerad legendarisk sportjournalist med sin berömda guldtand och förflutet på Svenska Dagbladet, Radiosporten (12 år) och tv4-sporten (22 år och med från start, belönades med ett eget program, håller sig själv i form med golf (framför allt), tennis och skidor. Påpekar gärna att han, liksom Ronnie Hellström och Mats Andersson, varit målvakt - han och barndomsvännen och studentkamraten Ronnie konkurrerade om sista utposten ända upp i Hammarbys ungdomslag.

RONNIE HELLSTRÖM

Född 1949, en av de största i svensk fotboll, vår främste målvakt genom tiderna med 77 A-landskamper, tre VM-slutspel, två Guldbollar och tio år i Kaiserslautern i Bundesliga. Han har ikonstatus och blir fortfarande igenkänd på varje gata i Tyskland, där han hade sin storhetsperiod. Ronnie flyttade för flera år sedan tillbaka till Skåne från Stockholm, har numera sin bostad i Beddinge ("Beddinge Beach", påpekar han) och har också börjat spela golf med Eng och Andersson. Ronnie Hellström är ett världsnamn och hyllas fortfarande internationellt som en av de främsta målvakterna någonsin.

MATS ANDERSSON

Född 1950, meteorolog, väderpresentatör på svt i Aktuellt, Rapport och i lokala sändningar - "Jag slutade dock att pendla till studion i Stockholm för ett och ett halvt år sedan", säger Mats, som numera bor i Ystad och Malmö. Han efterträdde med den äran en annan hyllad skånsk Mr Väder, John Pohlman, och är luttrad och uppskattad som föredragshållare. Mats har ett stort idrottsintresse och hade en egen målvaktskarriär i Lunds BK och Lunds SK. Avslutningsvis en kul poäng hos "Två gånger 45 minuter"-gänget: Ronnie Hellström, Mats Andersson och Peppe Eng var alla målvakter (med skillnad i status, förstås, i nämnd ordning).

Fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.