Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Sydsveriges mest klickade djur

Efter att Zlatan slagit igenom har företag och organisationer hört av sig till Jenny Persson i Helsingborg för att få med sina produkter i bilderna tillsammans med kaninen.
Ponnyn Hamo, 41 i Holmsjö utanför Karlskrona har blivit kändis på ålderns höst. Hans spökskrivna facebooksida har över tusen följare.
Foto: Maths Olsson
@bossthefrenchbulldog tittar uppfordrande in i kameran, leker i snön, sitter på parkbänk och provar glasögon i Stockholmsmiljö. Han har 187 000 följare på instagram
@littlechester softar hemma hos matte och gör inga speciella tricks. Men en katt i vardagsmiljö är tydligen oslagbar på bild och Chester har över 2000 följare.
Chinchillan Bubu (@cute_bubu) bor i Singapore. Hon sitter i sminkstolen, har vänner på cocktails eller tar en tur på scootern. Hon har 162 000 följare.

En fransk bulldog i tossiga glasögon eller en gammal ponny som tuggar morot.

På de sociala medierna är husdjuren högvilt och kändisar i eget namn.

Kvällsposten har gullat med några av dem.

Ridskoleponnyn Hamo från Holmsjö och kaninen Zlatan i Helsingborg är bara två av alla djur som gör storsuccé på Facebook, Twitter och Instagram.

Den franska bulldogen Boss är fyra år och bor i Stockholm. Han kan, vilket säger sig själv, inte prata och kommunicerar ändå med tusentals människor varje dag. På Twitter bligar Boss på sitt oefterhärmliga vis mot kameran med en partyhatt på huvudet och berättar att han har en tävling på gång. Boss har 2220 följare som får hans tweets. Men det är på Instagram som hunden verkligen gör skäl för sitt namn.

Här har han ett entourage på 187 000 följare som följer i hundens spår eller registrerar hans symtomatiska minspel.

Hamo från Holmsjö är poppis

Och Bossen är ingalunda ensam om karriären. I sociala medier är "sötchocker" gångbara och djur är tacksamma att begapa. De behöver inte ens vara klassiskt söta. Ta till exempel pensionerade ridskoleponnyn Hamo, 41, i Holmsjö som har över 1000 följare på Facebook.

– Det har med livet på ridskolan att göra. Det är många som har ridit på honom genom åren. Det finns mammor och döttrar som har lärt sig att rida på samma ponny, så han är lite av en kultfigur faktiskt. Det liv han har levt gör att många känner honom och har råkat ut för hans envishet, har Hamos ägare Carina Lindgren berättat för Kvällsposten.

I julas slog Hamo till med en tomteluva på huvudet men annars får följarna hänga med på saker som ridskolehästar gör. Han blir matad med morötter, träffar gamla och nya elever och blir ompysslad. Livet på en ponnypinne.

Zlatan har 25 000 följare

Eftersom de sociala medierna ger full insyn över hela världen står sötchockerna som spön i backen. kanske bedåras du av jordekorren Knuckles i England (@knuckles_the_chipmunk) eller av de sex bångstyriga getterna Opie, Jax, Otto, Tig, Nero och Gemma i New Jersey (@goatsofanarchy).

På närmare håll, rent konkret, har kaninen Zlatan i Helsingborg (Zlatan_thebunny) mobiliserat ett stort följe. Zlatan har över 25 000 följare på Instagram och sötchockar i parti och minut.

– Folk gillar att kolla på Zlatan när han äter, de bilderna får alltid mest kommentarer. Men annars går det mesta hem, har ägaren, Jenny Persson, 23, berättat för Kvällsposten.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!