Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Sveriges vackraste hund

Puss! Efter att ha vunnit utmärkelsen Årets Utställningshund 2014 sitter det förstås gott med en puss. Här får Mikael och Fredrik Nilsson en blöt puss av vinnarpudeln Kudos Firework. Foto: Johan Frick-Meijer

Pudeln Kudos Firework från skånska Sjöbo är ingen vanlig pudel.

Nu kan den lille rackaren titulera sig årets bästa utställningshund efter en rafflande final i Göteborg.

– Det känns helt fantastiskt och har varit spännande in i det sista, säger ägaren Mikael Nilsson.

Det prestigefyllda priset delades ut i går fredag på hundevenemanget My Dog på Svenska Mässan i Göteborg.

Kudos ägare Mikael och Fredrik Nilsson från Sjöbo var förstås mycket lyckliga och stolta. De äger ju Sveriges vackraste jycke.

Stor ära!

– Det känns helt fantastiskt och har varit spännande in i det sista! Det är en stor ära att få ta emot priset för Årets Utställningshund 2014 och vår älskade Kudos Firework är väl värd det, säger Mikael Nilsson.

Utöver den fina äran fick vinnarna även ta emot förstapriset på 20 000 kronor som delades ut av ett stor djurförsäkringsbolag.

Smack Chap tävlade också

Även om pengarna är en tacksam gåva betyder säkert utmärkelsen mer, att äga landets vackraste hund är svårslaget.

Kudos Fireworks konkurrenter om titeln Årets Utställningshund 2014 var Sweepin There Must Be An Angel från Härryda, Namupalan Bling Smack Chap från Vallentuna och Qirmizi Ovation från Grästorp.