Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är superstjärnans lyxbygge i skärgården

Johan ”Shellback” Schuster är en mycket framgångsrik musikproducent och låtskrivare. Foto: EXPRESSEN
Nu ska Johan ”Shellback” Schuster bygga ett hus utanför Karlshamn. Foto: JENS CHRISTIAN
I bygglovsansökan finns det skisser på huset. Foto: Karlshamns kommun

Superproducenten Johan ”Shellback” Schuster ska bygga ett lyxhus i Blekinge skärgård. 

Med stora spektakulära glaspartier och stora trädäck kommer huset sätta Karlshamn på kartan, det tror stadsarkitekten Emina Kovacic. 

– Huset är modernistiskt, en klassiker. Det är inte skrytigt, utan smälter in i miljön, säger hon till BLT. 

Johan ”Shellback” Schuster är en riktig superstjärna inom musikindustrin. Han är bland annat känd för att ha skrivit låten ”Can't stop the feeling” med Justin Timberlake tillsammans med Max Martin och för sitt samarbete med Pink och Taylor Swift. 

”Shellback” är född och uppvuxen i blekingska Karlshamn. Han startade sin musikkarriär i Karlshamns musikkår där han under tonåren spelade trummor. 

Nu verkar han längta hem. I somras köpte han halvön Björkenabben i hemkommunens skärgård.

 

Här är skisser på "Shellbacks" lyxiga nybygge i Blekinge skärgård. Foto: Karlshamns kommun

Pool med havsutsikt under vattnet

Superstjärnan fick betala 18 miljoner kronor för halvön som är 12 000 kvadratmeter stor och har ett boningshus, pool, gäststuga, garage och båthus. Men nu ska hela rasket rivas, nu ska hela rasket bort, och i stället ska Johan ”Shellback” Schuster bygga ett hus som kommer sätta Karlshamn på kartan. 

– Det är en stadsarkitekts våta dröm. Det är mycket häftigt att det här huset hamnar i Karlshamn! Vilken tur vi har. Det kan stärka Karlshamns varumärke och bli världskänt säger Emina Kovacic, stadsarkitekt vid Karlshamns kommun till BLT om det 140 kvadratmeter stora huset som bland annat kommer innehålla en pool med havsutsikt under vattnet.

 

På tomten "Shellback" har köpt ligger det ett hus som kommer rivas.Foto: Karlshamns kommun
På tomten "Shellback" har köpt ligger det ett hus som kommer rivas.Foto: Karlshamns kommun
Här får man en skymt av hasvutsikten som "Shellback" kommer njuta av från sitt nya hus. Foto: Karlshamns kommun

Två stora trädäck

Huset, som är ritat av Wingårdh Arkitektkontor AB, kommer enligt BLT omgärdas av två trädäck på 470 respektive 300 kvadratmeter. Det ena av dem kommer ha en jacuzzi. 

Bert-Inge Storck är kontrollansvarig för Johan ”Shellback” Schusters nya hus på Björkenabben. Han lämnade nyligen in en bygglovsansökan till Karlshamns kommun. När Kvällsposten är i kontakt med honom vill han inte säga något om huset men för BLT uttrycker han sin glädje över att superstjärnan vill investera i Karlshamn. 

– Han är jätteglad över att han fick komma över en sådan unik plats. Det är en av de bästa platserna på kusten, säger han till tidningen.