Lomma strand har blivit en plats för sexmöten. Foto: TOMAS LEPRINCE
Lomma strand har blivit en plats för sexmöten. Foto: TOMAS LEPRINCE

Stranden som har blivit en plats – för sexmöten

Publicerad

Lommas nakenbad är mer än bara nakenbad.

Från en kontaktsajt för sexmöten bestämmer flera personer träff på platsen. 

– Det här är egentligen inget olagligt, säger Kävlinges kommunalpolis Michael Rydberg, till Sydsvenskan.

Lommas nakenbad är inte bara en plats för människor som vill avnjuta ett nakendopp – det har även blivit en välkänd plats för sexmöten. På ett flertal annonser från en kontaktsajt för sexmöten hänvisar flera personer och par till platsen, skriver Sydsvenskan

Det är på stranden som ligger strax söder om Habo Ljungs Camping, nedanför den så kallade Trekantsdammen, som mötena sker. 

I annonserna står det bland annat:

"Hög tid för lite sommarbus! Jag är jättesugen på att titta på när ni/du har det gott utomhus. Gillar ni att visa upp er och vill ha en anonym åskådare utan medverkan, så hör a er till mig :-D"

"Hej. Ska strax bege mig till Lomma nakenbad. Någon som vill ha lite mysigt där i buskagen? :-)"

"Inget problem"

Men fenomenet är inget nytt. Lennart Persson har arbetat i kommunen i 40 år och är ansvarig för parker och stränder på Lomma kommun och berättar att sexmötena på nakenbadet har diskuterats på politikernivå.

– Jag har hört om det sedan jag blev anställd på kommunen. Från och till har det kommit in synpunkter, men det har egentligen aldrig setts som ett problem, säger Lennart Persson.

Även polisen känner till sexmötena på nakenbadet. Enligt dem tar personerna som stämmer träff konsekvenserna av sitt agerande och placerar sig på ett ställe för att inte störa någon.

– Det här är egentligen ingenting olagligt. Om folk tar anstöt av det så kan det bli ett ofredande, men vi får sällan anmälningar därifrån. Problemet är så pass litet att det inte är lönt att göra en större affär av det, säger Michael Rydberg, kommunalpolis i Kävlinge. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag