Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är polisens nya grepp: Hundar ska nosa upp bovar

Hunden Alice får ibland följa med husse Johan Stålhandske till jobbet. Foto: Christer Stålhandske.

Hundar och hundägare är ute året runt, i ur och skur. 

Det vill polisen i Staffanstorp ta fasta på, med nya projektet NOS.

- Det handlar om att engagera i brottsförebyggande syfte, säger Christer Stålhandske, kommunpolis i Staffanstorp. 

Den 26:e mars hålls ett informationsmöte om projektet, som görs i samarbete med Staffanstorps kommun, för hundägare i kommunen. 

- Det handlar om att engagera hundägare i brottsförebyggande syfte, säger Christer Stålhandske.

På mötet kommer hundägare få information om vad de ska hålla utkik efter på sina hundpromenader. 

- Mötet handlar om att hundägare ska få lära sig hur de bör agera. Vi kommer att prata om vad som är tecken på brott, hur man tar signalement, vilka väger det finns för att komma i kontakt med polisen, hur man lämnar vittnesmål... Helt enkelt sådant som är bra för hundägare att veta eftersom de är ute i vått och torrt med sina hundar, säger Christer Stålhandske. 

Christer Stålhandske är kommunpolis i Staffanstorp.

Hundägare ska kommunicera via app 

När kommunen tidigare arbetat med grannsamverkan har invånarna fått använda sig av en mobil-app för att kommunicera med sina grannar. Staffanstorps kommun planerar nu att använda samma app i Nos-projektet. 

- Hundägare kan då kommunicera med varandra. Dels för att dela uppgifter med varandra, om de sett något. Men även för att slå följe med varandra på sina promenader, säger Christer Stålhandske.  

Vad tycker du om polisen "Nosprojekt"? Szabo Almos, 47, och Sami, 1,5 år, rasen Bijou Havanais, Staffanstorp: - Jag tycker det låter som en bra idé! Om jag kan så kommer jag att komma till mötet. Det behövs att alla hjälps åt. Foto: JENS CHRISTIAN
Vad tycker du om polisen Nosprojekt ?Emma Pålsson, 24, och Kalbe, 8 år, rasen amstaff, Staffanstorp:- Det låter bra! Jag kan tänka mig att komma på mötet för det låter intressant. Bra att polisens engagerar medborgarna! Foto: JENS CHRISTIAN
Vad tycker du om polisen Nosprojekt ?Jonathan Engdahl, 21 och Nicci, 1 år, Rottwailer/Schäfer, Hjärup:- Jag tycker det är en bra sak. Så att man kan göra skillnad själv också. Bra att involvera invånarna så att man kan hjälpa till. Foto: JENS CHRISTIAN
Vad tycker du om polisen Nosprojekt ?Anders Rehn, 73, och Sumac, 5 år, golden retriver, Staffanstorp: - Jag tycker det låter bra. Men det ska bli intressant att höra vad det innebär. Man kan undra när de ska gå ut med kallelsen till mötet. Jag har inte hört talas om det förrän du frågade mig om det. Foto: JENS CHRISTIAN

Hoppas på stort intresse 

Nos-projektet startade i Stockholm under förra året, och har sedan dess även provats i Lomma. Där togs det väl emot av invånarna. Också polisen i Kävlinge är på gång med en NOS-satsning, berättar Christer Stålhandske. 

Han hoppas nu få se ett stort intresse från invånarna. 

- I Lomma såg vi stort engagemang från hundägare i kommunen, och nu hoppas vi att det blir lika trevligt gensvar här i Staffanstorp. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!